Jaaroverzicht: nieuwe producten 2021

Royal Koopmans_weg met meelstof

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf helpt u een handje met een jaaroverzicht op het gebied van nieuwe producten van 2021.

Januari

Banketbakkerij Prins aan het Scheldeplein te Alblasserdam verkoopt in de bakkerij vuurwerk. De bakkerij pakte uit met vuurwerkgebak en trekt klanten met een groot bord met de tekst ‘Vuurwerkverkoop gestart’.
Lees meer

Oud-bakker Marco van Esterik ontwikkelt Phyllodes brood. Zijn vrouw kreeg in 2013 een Phyllosdestumor. Om meer bekendheid te geven aan deze zeldzame ziekte en begon hij met het verzamelen van informatie en bouwde een website. Sindsdien bakt hij dit zoete brood voor het goede doel.
Lees meer

Grondstoffenproducent Royal Koopmans wil bakkers helpen bij de meelstofreductie en introduceert een toolkit met fijnstofsensoren en nieuwe stuifarme strooibloem producten. Dit wordt geïntroduceerd wegens meelstofallergie, vervuiling op de werkvloer en zichtbare bloemdelen op een gebakken eindproduct, waar veel bakkerijen mee te maken hebben.
Lees meer

Bakkerij Kees Gutter brengt het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het Power Brood op de markt. Met de twee nieuwe broodsoorten wil de bakker uit Waterland inspringen op de toenemende vraag naar gezonde producten.
Lees meer

AB Mauri lanceert het nieuwe product, vollerkoren verrijkt met vitamine D en vezels. Dit product kan bijdragen aan een betere gezondheid.
Lees meer

Royal Steensma Bakery Ingredients introduceert een nieuwe desem, genaamd Bio Desem Cultuur Royal. Het product bestaat uit biologische tarwe en rogge en de desemcultuur voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood.
Lees meer

Februari

Het Deense bedrijf Naturli produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. Het is een 100 procent plantaardig softijs.
Lees meer

Maart

Patisserie de Rouw speelt met het paasassortiment in op de actualiteit. Zij voegen aan het assortiment van chocoladefiguren de COKIP-19 met een mondmasker toe.
Lees meer

Sonneveld presenteert samen met vereniging Colzaco U.A, bekend van het merk Brassica Koolzaadolie, een nieuwe lijn broodmixen. De grondstoffenleverancier gebruikt hiervoor regionaal geteelde koolzaak van de vereniging.
Lees meer

April

Robert van Beckhoven opent op 27 april, speciaal voor koningsdag, een oranje-drive-through in Oisterwijk. Klanten kunnen hier verschillende oranjegebakjes ophalen.
Lees meer

Baktotaal Bouwhuis en Bakels Senior N.V brengen samen Happy Brownie op de markt. Met het Happy Brownie concept heeft de bakker altijd iets opvallends en feestelijks in zijn winkel. Er zijn veertien verschillende afwerkingsvormen.
Lees meer

Chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich inspireren op de huidige tijd. Hij brengt speciale bonbons op de markt geïnspireerd op coronavaccins zoals, Astra Zero, Spoedniet en Modernia.
Lees meer

Mei

werken-als-kok-gastheer-vrouw_voorbeeld covers svh

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Bakery Institute gaan samenwerken voor nieuw lesmateriaal. Dit lesmateriaal moet meer worden voorzien in de behoeften van beide branches.
Lees meer

Juni

Vier studenten van de Hogeschool Amsterdam springen in op de trend vegan. Ze lanceren het ijsmerk The Vice Cream Brand met de slogan: ‘Your not so guilty please’. Het idee ontstond door een passie voor ijs en het verbeteren van de wereld.
Lees meer

Bakker Jule Lauwerijssen van Bakkerij Royal in ’s Hertogenbosch heeft een Bossche Bol-ijsje bedacht. Het is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje.
Lees meer

Juli

Grondstoffenproducent Ireks lanceert Fruit to Fill Tropical. Met deze kant-en-klare tropische fruitvulling maken bakkers gemakkelijk fris zomers gebak, cake, stukswerk of ijs.
Lees meer

Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra brengen samen de Feanster snack uit. Dit is pulled pork op een broodje van bladerdeeg.
Lees meer

Beko Techniek brengt samen met Broodsnijmachines.nl de ClipClose 1250 op de markt. Het is een compacte zakkensluiter met een automatisch afbreeksysteem voor de clips.
Lees meer

Augustus

Het Nederlandse familiebedrijf Nijssen company zet zich in tegen voedselverspilling. Het bedrijf maakt van reststromen levensmiddelenindustrie, horeca en retail voer voor varkens en kippen, ‘Food-for-Feed-for-Food’. Ook is het bedrijf stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling.
Lees meer

Dunkin’ introduceert een nieuw product genaamd de Cloud Cake. Dit is een cake donut die gestoomd wordt en niet gefrituurd. Van dit product zijn acht verschillende varianten verkrijgbaar in de Dunkin’ vestigingen in Nederland en België.
Lees meer

September

Puur Hollands

De Waddenmolen en Royal Steensma brengen samen met Puur Hollands busbroden gemaakt van tarwe en Hollandse bodem op de markt. De Waddenmolen levert het meel en de bloem en Royal Steensma het desem.
Lees meer

Oktober

Bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons opent een versautomaat in de gevel van zijn bakkerswinkel in Heemskerk. Klanten kunnen hier 24/7 terecht voor allerlei lekkers uit het assortiment.
Lees meer

De Neder-Germaanse Limes zijn een overblijfsel uit het Romeinse Rijk en heeft nu de status van UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de viering brouwde Maximus bier met oeringredienten en Vroeg maakte het brood met smaakmakers uit de oudheid.
Lees meer

November

Neder Banaan komt met een nieuwe duurzame teeltmethode die zorgt voor minder voedselverspilling. De eerste duurzame bananen zijn op woensdag 24 november in Ede geoogst.
Lees meer

December

Meester Boulanger Daan Hesseling introduceert brood uit eigen regio. Het volkorenbrood is het resultaat van een samenwerking tussen boer, molenaar en bakker.
Lees meer

Bagels & Beans heeft samen met The Chocolate Explorers drie chocoladerepen ontwikkeld gebaseerd op drie dranken van Bagels & Beans; Chai Latte, Golden Almond Latte en Matcha Latte.
Lees meer

Lees ook
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.