Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021_1

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

De zestiende editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vond plaats tijdens de voedingsbeurs Sirha in Lyon. De patisseriewedstrijd stond in het teken van veerkracht en creativiteit. "Deze finale werd gekenmerkt door de emotie en creativiteit", zegt Pierre Hermé, voorzitter van de wedstrijd, "evenals de smaken en kleuren die voortkwamen uit de desserts van de elf deelnemende teams."

Het Italiaanse team bestond uit Massimo Pica (chocolade), Lorenzo Puca (suikerwerk) en Andrea Restuccia (ijs). Zij lieten zich inspireren door de bij en bestuiving. De jury prees unaniem hun creaties en wees het team  aan als winnaar. Het was de derde keer dat een Italiaans team de wedstrijd wist te winnen. In 2019 won Maleisië de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Naast goud, zilver en brons waren er nog twee andere prijzen. Allereerst de Zero Waste Award. Deze prijs ging naar Zwitserland. En de Team Spirit Award, die werd uitgereikt aan het Chileense Team. 

Foto's: Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

 

Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.