ISM presenteert producten in speciale database

ISM

De Internationale Süsswaren Messe (ISM) is de grootste internationale zoetwarenbeurs ter wereld. Door corona werd de 51e editie van de beurs in Keulen dit jaar afgelast, maar met een speciale database geeft ISM exposanten de mogelijkheid om toch hun nieuwe producten te presenteren.

De ISM zou eigenlijk plaatsvinden van 31 januari t/m 3 februari. De vakbeurs voor snoep en snacks wil graag ook in coronatijd het centrale platform voor industriële innovaties zijn en heeft daarom de New Product Database opgezet.

In totaal 67 exposanten uit 20 landen hebben 107 producten in de database geplaatst. De producten worden tevens via de social-mediakanalen van de beurs gepresenteerd. Een deskundige jury maakt een selectie van de top 3 innovaties van ISM 2021. Deze zal in de loop van maart worden gepresenteerd.

Trends
De nieuwe producten van dit jaar laten vooral zien dat er ook in 2021 voor de snoepfabrikanten geen ontkomen is aan de trends ‘gezond’ en ‘genieten’. Verder blijven ook natuurlijke kleuren en smaken een belangrijke ontwikkeling.

Opvallend is de grote verscheidenheid aan snoep en snacks die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Plantaardig wordt daarmee ook in de snoep- en snacksindustrie steeds belangrijker. Daarnaast speelt transparantie over de ingrediënten of de herkomst van het product een steeds grotere rol voor de consument. De ‘clean label’ trend doet zich ook steeds meer gelden in de snoepindustrie.

De hele database is hier te bekijken: https://bit.ly/2ZnLkzX

De eerstvolgende ISM vindt plaats van 30 januari tot en met 2 februari 2022, in de Koelnmesse in Keulen.

 

Dossiers
Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...