Introductie workshops RI&E en Arbocatalogus
WAGENINGEN - De Nationale Bakkerij Academie introduceert op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij in 2017 twee nieuwe workshops voor de industriële bakkerij: Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) en Arbocatalogus. Beide workshops zijn in heel Nederland te volgen. Ook incompany workshops zijn mogelijk.
Doel en doelgroep
De eisen worden strenger en daarmee het belang voor het juist invullen en toepassen van de RI&E en de Arbocatalogus groter. Bewust zijn van het risico is belangrijk voor veilig en gezond werken. Daarom heeft de NBA in samenwerking met arbo-experts Mark Fleuren (Dexis Arbeid) en Koen Langenhuysen (Fijn Werk) twee workshops opgezet. Zij zullen de workshops ook geven. De workshops zijn bedoeld voor arbocoördinatoren, arbomanagers, ondernemingsraadleden en kaderleden die betrokken zijn bij de RI&E en de arbocatalogus van industriële bakkerijen.
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de workshops www.nationalebakkerijacademie.nl/opleidingen/rie-en-arbo-catalogus of bellen met 0317-471203
Meer over
Lees ook
NVB en VBZ starten pilot tegen voedselverspilling
De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ) zijn een samenwerking aangegaan met de stichting 'Samen tegen voedselverspilling'. Onlangs startten de verenigingen een pilot om hun leden te helpen om voedselverspilling terug te dringen. Dat meldt...
Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseerden op 11 maart een webinar over het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Vanwege de grote belangstelling vindt dit webinar op 6 juli nogmaals plaats.
Schone bakkerij vereist maatwerk
Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten.