Introductie 'Nederland aan de bak'

LEEUWARDEN - Joep Gommans, van Bakkerij Support, haakt met het nieuwe concept ‘Nederland aan de bak’ in op de populariteit van het thuisbakken. “Thuisbakken is al een hele tijd hip. Programma’s als Heel Holland bakt en Rudolph’s Bakery gaan er bij Tv-kijkers in als koek. Deze trend heeft een positief effect op het imago van brood- en banketbakkerijen in Nederland”, vindt Gommans. Gommans is van mening dat dit voor de bakker een uitgelezen kans is om hier zelf aandacht aan te besteden.

  • Intekenen
  • Bakkers kunnen zich tot eind november intekenen op het concept ‘Nederland aan de bak’ via de website van Bakkerij Support. Deelnemende bakkers ontvangen per winkel 600 thuisbakrecepten, vijf posters en diverse digitale materialen. “De Kerststol, een Kerststaaf en Kerstkransjes zijn de uitverkoren producten waarvan de consument een recept krijgt. Thuisbakkers zijn de grootste ambassadeurs van de ambachtelijke bakker. We hoeven er niet bang voor te zijn dat deze mensen niet meer bij de bakker komen kopen, omdat ze zelf bakken”, stelt Gommans. “Het is juist de groep mensen die de bakkerswinkel vaker dan gemiddeld bezoekt en de beste mond tot mondreclame maakt”, aldus Gommans. “Met het gebruik van de winkelmaterialen promoot je tevens de betreffende producten in je winkel en heb je direct kansen op extra verkoop.”
  • Laagdrempelig

Gommans weet uit eigen ervaring hoe druk de decembermaand is en daarom is deze actie laagdrempelig opgezet en kost het voor de bakker nauwelijks een investering in tijd of geld. Een belangrijke drijfveer voor Gommans is de kloof die ontstaan is tussen de verkoopprijzen in de supermarkt en de prijzen in de ambachtelijke bakkerswinkel.

Lees ook
Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

NBA organiseert online training voor leidinggevenden

NBA organiseert online training voor leidinggevenden

Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld.

Sociale media:  alles onder controle?

Sociale media: alles onder controle?

Uw medewerker onderhoudt al jaren uw website, webshop en Facebookpagina. Maar wat als hij ziek wordt of een andere baan vindt? Sociale en online­media zijn voor veel bakkerijen inmiddels onmisbare communicatie- en verkoopkanalen. Ga daarom eens na of u het aan ‘de achterkant’ allemaal goed geregeld hebt: op technisch, organisatorisch en juridisch vlak....

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...