InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP, de vakbeurs voor de bakkerij-, gebak- en ijssector, vindt van 19-22 februari 2022 plaats in Madrid in een hybride format. Dat betekent zowel face to face als digitaal. Aanwezig zijn de sectoren bakkerij-, zoetwaren-, ijs-, koffie- en aanverwante apparatuur.

InterSICOP heeft al 85 procent van de expositieruimte gevuld, wat het vertrouwen toont dat deze sector in het evenement heeft. Tijdens de vakbeurs kunnen bezoekers nieuwe producten en leveranciers voor hun bedrijf ontdekken, delen experts nieuwe technieken en ontwikkelingen, indrukken en ervaringen delen met collega’s in de sector en de verschillende kampioenschappen op de voet volgen.

InterSICOP LIVEConnect

Het digitale evenement InterSICOP LIVEConnect vindt gelijktijdig plaats. Dit digitale platform creëert een online participatieplatform dat de gemeenschap van specialisten in bakkerij, gebak, ijs samenbrengt met TecSICOP (Machines, Apparatuur en Technologie) met behulp van een innovatief digitaal platform.  Dit digitale platform is uitgerust met een kunstmatig intelligentiesysteem om relaties en contacten tussen vraag en aanbod met ruimtes voor netwerken en relevante inhoud te verbeteren.

Van 1 tot 28 maart brengt InterSICOP LIVEConnect verschillende sectorspecifieke activiteiten samen. De zes hoofdthema’s voor de content- en communicatiekanalen van het platform zijn Marktkansen, Gezondheid, Smaak en Kwaliteit, Traditie en Ambacht, Innovatie en Trends en Duurzaamheid.

Wedstrijden en workshops

InterSICOP 2022 dient ook als decor voor verschillende nationale wedstrijden en workshops. Op het programma staan onder andere: de Beste Meester Artisan Pastry Chef in Spanje (MMAPE’22); het 4e jaarlijkse ijskampioenschap in Spanje; het 3e jaarlijkse nationale kampioenschap voor snoepstudenten en het 4e jaarlijkse kampioenschap voor ambachtelijke gebakken goederen. Daarnaast geven verschillende grootmeesters op het gebied van gebak en ijs, en Foro Mujeres Panaderas (Women Bakers’ Forum) diverse workshops.

Veiligheidsprotocol

Beursorganisatie IFEMA MADRID versterkt de gezondheidscontroles en treft adequate maatregelen om ervoor te zorgen dat de beurs veilig kan worden gehouden in het expositiecentrum. Hiernaast moeten bezoekers binnen 24 uur een EU Digital Covid-certificaat, een QR-code voor Spanje Travel Health, een vaccinatiecertificaat of negatieve PCR- of antigeentest laten zien.

Lees ook
Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

Kijk online terug op Sigep 2022

Kijk online terug op Sigep 2022

Was je aanwezig op Sigep en heb je een presentatie of wedstrijd gemist. Of was je niet op de beurs en wil je de beurs toch meemaken? Kijk dan online terug op deze vakbeurs. Sigep vond plaats van 12 tot en met 16 maart in Rimini. Bezoekers vonden hier de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie....