Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

8 september 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Ambachtelijke bakkers kunnen zich nog inschrijven. 

Tijdens het Burgemeestersontbijt laten bakkers aan hun eigen buurt zien hoe belangrijk het ontbijten met (volkoren)brood is en wordt het bakkersvak gepromoot. Het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen staat hierbij voorop. Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt deelnemende bakkers bij lokale acties en persaandacht.

Hoe werkt het?

Bakkers die meedoen ontvangen de dag voor het Burgemeesterontbijt het ontbijtpakket. Er wordt gevraagd om op de ontbijtochtend twee hele volkorenbroden, minimaal zestien volkorenbolletjes en minimaal zestien mini volkoren krentenbollen aan het pakket toe te voegen. Gemeenten kunnen zich binnenkort inschrijven voor deelname. Op basis van die inschrijvingen koppelt de organisatie de gemeenten met bakkers en scholen.

Inschrijven voor bakkers kan via info@ambachtelijkebakkerij.nu. Meldt daarbij om welke gemeente het gaat en of je voorkeur hebt voor een bepaalde school.

Het Burgemeestersontbijt vindt plaats van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober. Het Nationale Schoolontbijt wordtop een later moment georganiseerd, van 7 t/m 11 november.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?