Inschrijving voor Bakkersvak en IJs-Vak open

13 januari 2023 Redactie Food

Evenementenhal Gorinchem staat van 5 tot en met 7 maart in het teken van de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers kunnen zich nu inschrijven voor deze feestelijke jubileumeditie. Aan bod komen vooruitstrevende thema’s en actuele onderwerpen om ondernemers praktische handvaten te geven zodat zij de komende jaren tegemoet kunnen gaan.

“Je kunt je bijna afvragen of één dag de beurs bezoeken genoeg is”, zegt Sharon Haans, Content Coördinator bij beursorganisator Easyfairs. “In het Kennistheater praten experts de bezoekers drie dagen lang bij over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Ook zijn er sfeervolle pleinen ingericht zoals het ‘Veganplein’. Een vakbeurs voor ambachtelijke bakkers en ijsbereiders is niet compleet zonder aandacht voor vegan producten. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Maar waar begin je als bakker, patissier, chocolatier of ijsbereider, wanneer producten als room, eieren en boter vaak een hoofdrol spelen in je bereiding? Antwoord op die vraag, vind je op het Veganplein op Bakkersvak.”

Vakwedstrijden

Net zoals andere jaren worden de IJs-Vakwedstrijden, Dutch Pastry Award én Beste Bonbon van Nederland gehost op Bakkersvak. Naast de wedstrijden zijn er op alle drie de beursdagen verschillende inspirerende demonstraties te volgen van patissiers van het Dutch Pastry Team.

Energiekosten

Op deze tiende editie is ook volop aandacht voor ondernemersuitdagingen. De energierekeningen blijven torenhoog. Team Bakkersvak vond het hoog tijd om de handen ineen te slaan met COMCAM, expert op het gebied van energiemanagement. COMCAM is tijdens Bakkersvak aanwezig met een stand en verzorgt meerdere lezingen. Ook voorafgaand aan de beurs staat het bedrijf al klaar voor vragen. In samenwerking met Bakkersvak organiseert COMCAM op 8 februari het gratis webinar ‘Hoe om te gaan met stijgende energieprijzen’. COMCAM geeft vervolg aan dit webinar door op Bakkersvak met ondernemers in gesprek te gaan in het kennistheater.

Altijd op de hoogte blijven?