Inschrijving voor de Vlaaikeuring 2018 geopend

Bakkers in bedrijf_Vlaaikeuring Puratos + organisator Bakeplus

Zaterdag 6 oktober begint de traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. De ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant staan deze week in de spotlights. Een vast onderdeel is de vlaaikeuring. Bakkers kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Vlaaikeuring

De keuringen vinden plaats op dinsdag negen oktober. De dag erna vindt de prijsuitreiking plaats in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Dit jaar kunnen de bakkers hun Kruisbessen Schuimvlaai en Zwarte Pruimenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen. Daarnaast kunnen de bakkers een Luxe vlaai en een rozijnen-/krentenbrood laten keuren.

Bakeplus organiseert deze keuring. Vorig jaar bakte Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy de beste Limburgse vlaai. En Bakkerij van de Mortel uit Someren bakte het beste rozijnen-/krentenbrood.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaaikeuring-poster-213x300 Draai de Vlaai

Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse communicatie-uitingen. Dit jaar zit hier een levensgrote Bakkerspop bij. Bij aankoop van een vlaai mag de klant een draai geven aan het vlaairad en kan hij in de prijzen vallen. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

Aanmelden

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker geeft de ambachtelijke bakkers de mogelijkheid om zichzelf en het mooie bakkersvak onder de aandacht te brengen. Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun Bakeplus, Beko of Puratos contactpersoon of door een mail de sturen naar Jules Peeters van Bakeplus.

Lees ook
Krenten en rozijnen in de aanduiding

Krenten en rozijnen in de aanduiding

Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet van het Nederlands Bakkerij Centrum 'Ik heb gehoord dat rondom krenten en rozijnen iets is veranderd, met de wijziging van het Warenwetbesluit Meel en brood. Wat betekent dit voor mijn rozijnenmik of vruchtenbrood? Waar moet ik op letten?’ Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet bij het Nederlands Bakkerij...

Joost Snijders de Echte Bakker bakt lekkerste vlaai

Joost Snijders de Echte Bakker bakt lekkerste vlaai

Joost Snijder de Echte Bakker uit Stramproy bakt opnieuw de beste vlaaien. Hij wint de Limburgse vlaaikeuring 2017. Deze wedstrijd voor ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant beleefde dit jaar de 31e editie. Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell behaalde de tweede plaats. De derde plaats ging naar Bakkerij van de Mortel uit Someren. Vlaaienkeuring...

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2017

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2017

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker start op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze week is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant.  Vlaaikeuring Tijdens deze week vindt ook de jaarlijkse vlaai- en broodkeuring plaats. Voor de vlaaikeuring kunnen bakkers dit jaar hun appel- en linzenvlaai laten...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...