Inschrijving voor Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 geopend

Lekkerste_Brabantse_Worstenbroodje_

De inschrijving voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is geopend. Tot 4 september kunnen ambachtelijke bakkers en slagers kunnen zich inschrijven voor de 23e editie van deze zoektocht van Omroep Brabant. Thuisbakkers en leerlingen van de Brabantse vakscholen kunnen zich tot en met 18 januari inschrijven. Op 27 maart vindt de prijsuitreiking plaats bij het Prinsentuin College in Breda.

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Omroep Brabant gaat jaarlijks op zoek naar de Lekkerste Brabantse Worstenbroodjes volgens traditioneel recept. Er zijn vier categorieën:

  • Categorie A: voor ambachtelijke bakkers en slagers in Brabant
  • Categorie B: voor thuisbakkers in Brabant
  • Categorie C: voor leerlingen van de VMBO-vakscholen in Brabant
  • Categorie D: voor leerlingen van de MBO-vakscholen in Brabant

Ambachtelijke bakkers en slagers

De deelnemende ambachtelijke bakkers en slagers krijgen in de periode van 5 september tot en met 30 november tweemaal bezocht door een Mystery Shopper. Na de beoordeling blijven er tien kanshebbers over. Zij krijgen tussen 7 januari en 22 maart nogmaals bezoek van de Mysterie Shopper. Dit worstenbroodje telt voor 50 procent mee in de totaalscore. Op 25 maart bakken de finalisten hun wedstrijd-worstenbroodje in de bakkerij van het Clingel College voor de andere 50 procent.

Thuisbakkers en leerlingen

De voorronde voor thuisbakkers en leerlingen van de MBO vindt plaats op 19 februari. Zij kunnen dan hun worstenbroodjes inleveren bij het Clingel College. De beste vijf gaan door naar de finale en bakken op 25 maart hun wedstrijd-worstenbroodje in de bakkerij van het Clingel College.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Winnaar

Omroep Brabant doet uitgebreid verslag van de wedstrijd. De winnaars van het Lekkerste Worstenbroodje krijgen naast een beker ook de nodige media-aandacht. Volgens Omroep Brabant is het winnen van de wedstrijd "een garantie op een winkel gevuld met worstenbroodliefhebbers tot maanden na de uitreiking". Vorig jaar won Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk de strijd.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

De eerste dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak zit erop. Exposanten toonden hun laatste innovaties. In het kennistheater en op het brancheplein waren verschillende presentaties. En er waren demostraties van het Dutch Pastry Team en wedstrijden op het IJsplein. Hoe zag de eerste dag eruit?

Bakkers in de media | Week 8-2023

Bakkers in de media | Week 8-2023

De tarwemarkt veert op, dreigend faillissement door parkeerproblemen en de eerste onbemande afhaalbakkerij in Duitsland. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.