Inschrijving Food100 begonnen

1 april 2022 Redactie Food

De Food100 is een lijst met de meest impactvolle voedselveranderaars en biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker voedsel voor iedereen. De inschrijving voor de lijst van 2022 is tot 1 juni geopend.

De schokken die onze wereld treffen, zijn verbonden met ons voedselsysteem. Verdiepte Covid-19 de discussie over zoönosen, gezonde voeding en leefstijl, de geopolitieke schokken van 2022 roepen klassieke vragen op over voedselzekerheid. Is er genoeg? En is het voedsel nog betaalbaar? De ecologische schok van klimaatverandering toont intussen steeds nadrukkelijker de noodzaak aan om aan een voedselsysteem te bouwen zonder negatieve impact op planeet, mens en dier.

Food100

“In zo'n turbulente fase is innovatie, kennisdeling en verbinding belangrijker dan ooit”, schrijft de organisatie. “Niet polarisatie brengt ons verder, maar een voortdurende dialoog tussen alle spelers in de voedselketen. Daarom is een initiatief als Food100 belangrijk. Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als er genoeg mensen van overtuigd zijn dat een betere toekomst voor ons voedsel mogelijk is.” Met de Food100 willen initiatiefnemers Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration iedereen die zich binnen Nederland actief inzet voor beter eten en drinken een podium bieden: de waardering voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze doen.

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

De lijst bestaat elk jaar uit 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar. “Door generaties te verbinden creëert de Food100 een lijst van mensen die met elkaar nog meer impact kunnen maken en een voorbeeld kunnen zijn voor velen.” Aanmelden kan via www.food100.nl/aanmelden2020.

Jury

Een jury bepaalt welke ondernemers op de lijst van inspirerende voedselveranderaars komen te staan. De jury van 2022 bestaat uit:

  • Isabel Boerdam, oprichter van Green Food Lab, de Hippe Vegetariër en De Week Zonder Vlees
  • Dr. Jeroen Candel, universitair hoofddocent bestuurskunde, lid van de Raad voor Dieraangelegenheden en de raad van toezicht van de Transitiecoalitie Voedsel
  • Christiaan Vette, zelfstandig adviseur voor strategie, innovatie en transformatie
  • Anne Reijnders, inspireert tot nieuw eetgedrag met De Lekkere Man en via tv-programma’s
  • Tim van der Mark, varkenshouder en bestuurslid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt
  • Tarique Arsiwalla, oprichter van Protix, investeerder in duurzame agri start-ups en strategisch adviseer bij Vermaat Group.
  • Dalila Sayd, werkt aan een sociaal voedsellandschap met Het Eetschap.
Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?