Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

16 september 2021 Mischa Brendel Beko

De inschrijvingen voor de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring zijn weer van start gegaan. Bakkers en banketbakkers kunnen hun speculaas laten keuren en zo wellicht een kwaliteitscertificaat ontvangen.

Deelnemende (banket)bakkers kunnen op 4 en 5 oktober hun speculaas inleveren bij vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande. Er kunnen drie soorten speculaas worden ingeleverd: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas.

Een jury beoordeelt de speculaasproducten en elke deelnemer krijgt een keuringsrapport dat hen inzicht verschaft in de kwaliteit van hun speculaas en eventuele verbeterpunten. Speculaas die met het cijfer 7,5 of hoger wordt beoordeeld, ontvangt een certificaat.

Net als vorig jaar vinden de keuringen twee dagen na het inleveren van de producten plaats. De jury houdt er rekening mee dat de aangeboden speculaas daarmee niet meer ‘dagvers’ is.

Om deel te nemen aan de keuring is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Altijd op de hoogte blijven?