Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

Beko Speculaaskeuring

De inschrijvingen voor de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring zijn weer van start gegaan. Bakkers en banketbakkers kunnen hun speculaas laten keuren en zo wellicht een kwaliteitscertificaat ontvangen.

Deelnemende (banket)bakkers kunnen op 4 en 5 oktober hun speculaas inleveren bij vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande. Er kunnen drie soorten speculaas worden ingeleverd: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas.

Een jury beoordeelt de speculaasproducten en elke deelnemer krijgt een keuringsrapport dat hen inzicht verschaft in de kwaliteit van hun speculaas en eventuele verbeterpunten. Speculaas die met het cijfer 7,5 of hoger wordt beoordeeld, ontvangt een certificaat.

Net als vorig jaar vinden de keuringen twee dagen na het inleveren van de producten plaats. De jury houdt er rekening mee dat de aangeboden speculaas daarmee niet meer ‘dagvers’ is.

Om deel te nemen aan de keuring is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Dossiers
Lees ook
Nijkamp, De Echte Bakker wint paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde

Nijkamp, De Echte Bakker wint paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde

Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen won 18 maart de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De tweede plaats was voor Joost Snijders uit Stramproy en de derde plaats ging naar Timmer uit Gasselte.

Verleid je klanten met luxe koeken

Verleid je klanten met luxe koeken

Koeken zo groot als je hand, gemaakt met chocoladestukjes of havermout. Consumenten zijn er dol op! En betalen er in supermarkten of koffiebarretjes met gemak één à twee euro voor. Hoog tijd dus om de consument te verleiden met echte, ambachtelijke koeken op formaat. En die koop je natuurlijk bij de bakker.

Echte Bakker Arjan van der Eijk wint roomboter amandelstavencompetitie

Echte Bakker Arjan van der Eijk wint roomboter amandelstavencompetitie

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker is de winnaar van de roomboter amandelstavencompetitie 2020 van het Echte Bakkersgilde. “De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit,” aldus keurmeester Mark van Wijk.