Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2021 open

4 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: BakkersVakWedstrijden

De BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door. Dat maakt het bestuur bekend. De wedstrijden krijgen een iets andere vorm dan voorgaande jaren. De keuringen blijven hetzelfde, maar de prijsuitreiking vindt plaats via een livestream. De inschrijving voor de wedstrijden is open. 

Deelnemers kunnen dinsdagmiddag 9 november hun producten inleveren bij het Fries Congrescentrum in Drachten. De jury keurt dan 's avonds alle inzendingen. Het wedstrijdboekje met daarin het programma is te bekijken en te downloaden op de website van de BakkersVakWedstrijden. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het boekje niet gedrukt en naar de oud-deelnemers gestuurd. Zij krijgen een nieuwsbrief per mail met daarin alle relevante informatie.

Livestream

Op woensdag 10 november vindt de prijsuitreiking plaats. Het bestuur vindt het niet verantwoord om honderden mensen, die normaal naar de prijsuitreiking komen, in de zaal te laten plaatsnemen en heeft daarom gekozen voor een livestream. Hanno Spanning gaat van 17.00 tot 18.00 uur, in een talkshow-achtige setting, in gesprek met de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC); Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere en met Eildert Kielman (voorzitter BakkersVakWedstrijden) en Marco Lenes (juryvoorzitter). Zij vertellen over de bevindingen van de jury en laten zien waarom bepaalde producten heel goed of minder goed beoordeeld zijn. Daarnaast geven zij bruikbare tips voor alle bakkers en baksters die thuis of op hun werk de livestream volgen.

Prijsuitreiking

Tijdens de live-uitzending wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van BakkersVakWedstrijden 2021. Slechts een selectie van de deelnemers is daarbij aanwezig zijn, evenals de sponsoren van BakkersVakWedstrijden en de vakpers. Na afloop van de livestream worden alle uitslagen gepubliceerd op de website. De sponsoren bezoeken in de dagen na 10 november de winnaars die niet bij de uitzending konden zijn en overhandigen de gewonnen bekers.

Meer informatie, het wedstrijdboekje en de inschrijflink zijn te vinden op www.bakkersvakwedstrijden.nl.

Altijd op de hoogte blijven?