Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2019 geopend

30 september 2019

Bakkers die hun vakkundige krachten willen meten met zichzelf en met collega’s kunnen zich tot 8 november online aanmelden via de website van BakkersVakWedstrijden.

Het thema van het sierstuk voor de BakkersVakWedstrijden 2019 die op woensdag 13 november plaatsvinden is Bruiloft. Sinds jaar en dag worden de mooiste sierstukken ingeleverd bij de BakkersVakWedstrijden. Er zijn zelfs deelnemers die tijdens het inleveren, op de showtafels, de laatste items vastmaken met veel zorgvuldigheid. Bij een bruiloft denken we vooral aan een feest dat gevierd wordt wanneer twee mensen in het huwelijk treden. De tradities en gebruiken die bij een bruiloft horen verschillen sterk per land, religie en bevolkingsgroep. Het sierstuk kan bijvoorbeeld zijn: een bruidstaart, het bruidspaar, ringen, een koets, een bruidsboeket, enzovoort.

Alles kan en mag mits het sierstuk voldoet aan de volgende voorwaarden: Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. Hou er rekening mee dat het sierstuk 2 dagen in de zaal staat en niet gekoeld zal worden opgeslagen!

Wedstrijdboekje
Het wedstrijdboekje kunt u inzien door te klikken op deze link en staat tevens op de site van de stichting. Bakkers die vorig jaar meegedaan hebben aan de wedstrijd krijgen het wedstrijdboekje per post thuisgestuurd. In het wedstrijdboekje staat alle belangrijke informatie voor deelnemers zoals de wedstrijdvoorwaarden en de spelregels per product.

Rectificatie Sierstuk
In het wedstrijdboekje staat op pagina 25 dat het sierstuk (thema Bruiloft) maximaal 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog mag zijn. Bij nader inzien heeft het bestuur besloten dat het sierstuk hieraan niet hoeft te voldoen, dus alle afmetingen zijn toegestaan! De overige voorwaarden voor het sierstuk, zoals vermeld op pagina 25, worden wel gehandhaafd.

Producten 12 november inleveren
Producten die ter keuring worden aangeboden moeten dinsdag 12 november ingeleverd worden bij het Fries Congrescentrum tussen 13.00 uur tot 17.00 uur. Degene die de producten aflevert krijgt bij binnenkomst een envelop met wedstrijdnummers, hij of zij dient zelf de producten uit te pakken en te voorzien van nummers. Alle producten worden dinsdagavond beoordeeld door ervaren juryleden.

Prijsuitreiking 13 november
De prijsuitreiking is op woensdag 13 november. Vanaf 15.00 uur zijn de zalen in het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan 3 in Drachten geopend en kan iedereen de wedstrijdproducten en showtafels bekijken. De prijsuitreiking begint om 17.00 uur en is in handen van cabaretier-zanger-presentator Arno van der Heijden.

Altijd op de hoogte blijven?