Inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Foto: Nationaal Schoolontbijt

In de week van 1 tot en met 5 november gaan kinderen weer met elkaar ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Brood speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom roept de organisatie bakkers op om deel te nemen. Inschrijven kan tot 1 oktober. 

Het thema in 2021 is ‘Altijd een gezond ontbijt’.  Bakkers kunnen zich inschrijven om mee te doen en kunnen kiezen voor de school of scholen van je voorkeur. Daarmee wordt het ovenverse brood van de ambachtelijke bakker onderdeel van het gezonde ontbijtpakket.

Waarom deelnemen?

Met deelname aan het Nationaal Schoolontbijt laten bakkers in de eigen buurt zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en wordt het mooie bakkersvak gepromoot. Maar er zijn nog meer redenen om mee te doen!

  1. Je doet mee aan een landelijk evenement.
  2. Je komt direct in contact met scholen uit jouw buurt.
  3. Je komt via de scholen in contact met de kinderen en hun gezinnen.
  4. Deelname is reclame in je winkel.
  5. Deelname is een goede aanleiding voor lokale acties en persaandacht.

Gratis baal Subliem Gluten, Bruin of Volkoren Klein

Met dank aan Puratos halen bakkers ook voordeel uit hun deelname. Bestel voor het Schoolontbijt een baal Subliem Gluten, Bruin of Volkoren Klein en krijg de tweede baal naar keuze gratis. Een besparing van €70,-. Met één baal kunnen bakkers bijna drie scholen van brood voorzien. Puratos neemt na de inschrijving automatisch contact met de deelnemende bakkers op en zorgen voor de gratis baal Subliem.

Vernieuwde website

Naast de voorbereidingen voor de nieuwe editie van het Nationaal Schoolontbijt, heeft de organisatie ook de website vernieuwd. Hier vinden bezoekers informatie over het Nationaal Schoolontbijt, het belang van een gezond ontbijt en uiteraard aandacht voor de ontbijtproducten. Het zoeken van scholen is makkelijker geworden en bakkers kunnen zelf de school/scholen van hun voorkeur kiezen. 

Hoe werkt het?

De organisatie verwacht dat weer bijna 2.500 scholen die mee doen aan de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Bakkers kunnen zich snel en eenvoudig inschrijven op de website. Hier kunnen ze ook een voorkeur aangeven voor de school. Scholen hebben tot 17 september de tijd om zich tin te schrijven voor het ontbijt dus het kan zijn dat sommige scholen er nog niet tussen staan. "Doe ook mee aan het Nationaal Schoolontbijt en maak er voor de kinderen uit jouw buurt een feestje van!"

Dossiers
Lees ook
Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

banketbakker Vincent Verspeek uit Utrecht biedt klanten die tussen de middag een belegd broodje komen halen iets extra’s: verse sinaasappelsap. Hij kocht daarvoor een Zummo sinaasappelpers bij Woertman, en die bevalt uitstekend. Ook de Sanomat slagroommachine die hij afnam bij Woertman is de investering dubbel en dwars waard. “Een winnend elftal moet...

Produceren, verrassen en ondernemen – vier tips voor bakkers

Produceren, verrassen en ondernemen – vier tips voor bakkers

Lukt het nog om alles zelf te maken met het groeiende personeelstekort? Heb je al genoeg ideeën voor het komende feestdagenseizoen? Bakkers kunnen in deze tijd wel wat hulp gebruiken, dachten ze bij Bakeplus. Het open huis kon niet doorgaan, een verrassingsbox voor bakkers kwam ervoor in de plaats. Met veel tips.

Nieuwe tijd

Nieuwe tijd

Zo’n voorwoord – of met een chiquer woord redactioneel – zoals ik hier schrijf, is soms makkelijker dan anders. Vaak loop ik tijdens het maken of redigeren van het blad vanzelf tegen een onderwerp aan. Soms is het wat persoonlijker, en de afgelopen maanden ging het natuurlijk meer dan eens over wat ons allemaal dag en nacht bezighield.