Inschrijven voor tweede groep ‘Vooruit met de bakker’

Vooruit met de bakker_logo

Dit jaar start een tweede groep met het actieve ondersteuningstraject ‘Vooruit met de bakker’. Het traject is een initiatief van Bakeplus, BakkerijMonitor en Bakkerij Support en wordt exclusief aangeboden aan Bakeplus-klanten. Vorig jaar juni startte de eerste groep.

Vooruit met de bakker

Het traject 'Vooruit met de bakker' bestrijkt een volledig kalenderjaar. De deelnemende bakkerij-ondernemers worden ondersteund op een breed scala aan onderwerpen. Dit zijn:

  • vier interactieve bijeenkomsten;
  • een wekelijkse rapportage van de BakkerijMonitor;
  • een bakkersonderzoek (consumentenonderzoek);
  • twee verkoopchallenges voor medewerkers;
  • een klantenherkomstanalyse;
  • een assortimentsanalyse;
  • een Facebookscan;
  • vier vrije consultancyuren;
  • een medewerkerstevredenheidsonderzoek;
  • de inzet van een winkelterminal voor het meten van klanttevredenheid;
  • diverse nieuwsbrieven voor medewerkers én ondernemers.

Vooruit-met-de-bakker_foto-300x225 Jules Peeters, Bakeplus: "We bieden een compleet pakket van diensten aan waarbij we samen met de deelnemende ondernemers doelen willen realiseren op het gebied van rendementsverbetering, online én offline marketing, assortimentsmanagement en consumenten- en medewerkerstevredenheid. De samenwerking met Joep Gommans (Bakkerij Support) en Friso Berghuis (BakkerijMonitor) is een mooie verbinding van jarenlange praktijkervaring en theoretische kennis. Dit vormt een goede basis voor dit ondersteunende traject voor ondernemende bakkers."

Joep Gommans: "Het traject Vooruit met de bakker is anders dan alle andere initiatieven die in de branche te vinden zijn. We gaan op een praktische en doelgerichte manier te werk. Zo worden bijvoorbeeld alle medewerkers van de deelnemende bakkerijen rechtstreeks door ons op de hoogte gehouden van het traject. Ook organiseren we enkele verkoopchallenges waarbij de winkels onderling de strijd aangaan en geprikkeld worden om de verkoopprestaties te verbeteren. Dit wordt ondersteund door offline- en online promotiematerialen."

Inschrijving start tijdens Bakkersvak

Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geïnteresseerde Bakeplus kunnen hun interesse kenbaar te maken via de Bakeplusvertegenwoordiger of via de website van Vooruit met de bakker. De tweede groep start op 18 juni 2018. De inschrijving sluit 1 mei. Om deel te kunnen nemen is het noodzakelijk om geautomatiseerd te zijn middels een van deze systemen: Bake-it/Orbak (Marti-Orbak software), WeightManager (Lenstra), Fritec (Ing. bureau Prompt), Compad bakkerij, Digi, Deluca, M-plus of Unitouch (Biesbroeck).

Lees ook
‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

‘De manier van werken ligt me wel, ik ben het gewend’

Loes Mulders (21) heeft net haar opleiding patisserie afgerond in Eindhoven. Ze wil verder in de voeding en gaat na een tussenjaar voedingstechnologie studeren met als doel uiteindelijk weer in te stromen in het bakkersvak. “Met de kennis uit die wereld kan ik misschien dingen bedenken die nog niet eerder zijn bedacht.”

Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...