Inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt 2018

Nationaal Schoolontbijt

Bakkers kunnen zich inschrijven om mee te doen aan de zestiende editie het Nationaal Schoolontbijt. In de week van 5 tot en met 9 november gaan meer dan een half miljoen kinderen op duizenden basisscholen in heel Nederland samen ontbijten. Bakkers kunnen een of meerdere scholen kosteloos voorzien van brood en van dozen met houdbare en verse producten die door de organisatie wordt afgeleverd. De bakkers bezorgt alles op de school of scholen op de ochtend van hun ontbijtdag.

Waarom deelnemen?

Er zijn verschillende redenen om als bakker deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt. De belangrijkste is om te laten zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. En dan zijn er nog vijf goede redenen:

  1. U haakt aan bij een landelijk bekend evenement
  2. U komt in direct contact met scholen in uw buurt
  3. Via de scholen bereikt u kinderen én hun families
  4. U kunt op uw winkelvloer laten zien dat u deelneemt
  5. Deelname leent zich voor lokale acties en persaandacht

Wat wordt er van deelnemende bakkers verwacht?

Deelnemende bakkers zijn ambassadeurs van het Nationaal Schoolontbijt. Zij ontvangen via bijvoorbeeld Beko of Bakeplus in de week voorafgaand aan het Nationaal Schoolontbijt per 25 kinderen een ontbijtpakket met placemats, ouderleaflets, divers houdbaar beleg én – nieuw bij deze editie – een gekoelde doos met versproducten zoals zuivel, margarine, groente en fruit. Bakkers krijgen alles afgeleverd en hoeven zelf geen aanvullende producten meer aan te schaffen.

Natuurlijk zorgt de bakker wel voor de basis van het ontbijt; het versgebakken brood en broodjes. Per 25 ontbijtjes betekent dat:

  • 18 bruine of volkorenpuntjes
  • 18 krentenbollen
  • 2 gesneden volkorenbroden

In de week van het Nationaal Schoolontbijt brengt de bakker de pakketten met houdbare en verse ontbijtproducten, samen met het brood, persoonlijk naar de school of scholen. Dat kunnen bakkers eventueel combineren met een presentatie, een fotomoment voor lokale pers of een uitnodiging om de bakkerij te bezoeken. De organisatie geeft alle kinderen iets leuks om hun bakker. Zo wordt de deelname zichtbaar in de winkel. De organisatie ondersteunt bakkers met voorbeeldpersuitnodigingen en –berichten.

Inschrijven

Bakkers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op www.schoolontbijt.nl. Bij het inschrijven kunnen ze direct kiezen uit deelnemende scholen in de buurt. Meer informatie over het Nationaal schoolontbijt staat op de website. Mailen of bellen met de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt kan natuurlijk ook: info@schoolontbijt.nl of 0317–471222.

   

Dossiers
Lees ook
Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Wees transparant

Wees transparant

Sinds 1 juli is na jaren van vergaderen en overleg het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. De wetgeving is aangepast om consumenten meer duidelijkheid te geven over al onze broodsoorten. Gebleken is dat die transparantie voorheen soms wat ver te zoeken was. Een speltbrood bevatte bijvoorbeeld slechts een paar procent spelt en een donker...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...