Inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt 2018

Nationaal Schoolontbijt

Bakkers kunnen zich inschrijven om mee te doen aan de zestiende editie het Nationaal Schoolontbijt. In de week van 5 tot en met 9 november gaan meer dan een half miljoen kinderen op duizenden basisscholen in heel Nederland samen ontbijten. Bakkers kunnen een of meerdere scholen kosteloos voorzien van brood en van dozen met houdbare en verse producten die door de organisatie wordt afgeleverd. De bakkers bezorgt alles op de school of scholen op de ochtend van hun ontbijtdag.

Waarom deelnemen?

Er zijn verschillende redenen om als bakker deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt. De belangrijkste is om te laten zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. En dan zijn er nog vijf goede redenen:

  1. U haakt aan bij een landelijk bekend evenement
  2. U komt in direct contact met scholen in uw buurt
  3. Via de scholen bereikt u kinderen én hun families
  4. U kunt op uw winkelvloer laten zien dat u deelneemt
  5. Deelname leent zich voor lokale acties en persaandacht

Wat wordt er van deelnemende bakkers verwacht?

Deelnemende bakkers zijn ambassadeurs van het Nationaal Schoolontbijt. Zij ontvangen via bijvoorbeeld Beko of Bakeplus in de week voorafgaand aan het Nationaal Schoolontbijt per 25 kinderen een ontbijtpakket met placemats, ouderleaflets, divers houdbaar beleg én – nieuw bij deze editie – een gekoelde doos met versproducten zoals zuivel, margarine, groente en fruit. Bakkers krijgen alles afgeleverd en hoeven zelf geen aanvullende producten meer aan te schaffen.

Natuurlijk zorgt de bakker wel voor de basis van het ontbijt; het versgebakken brood en broodjes. Per 25 ontbijtjes betekent dat:

  • 18 bruine of volkorenpuntjes
  • 18 krentenbollen
  • 2 gesneden volkorenbroden

In de week van het Nationaal Schoolontbijt brengt de bakker de pakketten met houdbare en verse ontbijtproducten, samen met het brood, persoonlijk naar de school of scholen. Dat kunnen bakkers eventueel combineren met een presentatie, een fotomoment voor lokale pers of een uitnodiging om de bakkerij te bezoeken. De organisatie geeft alle kinderen iets leuks om hun bakker. Zo wordt de deelname zichtbaar in de winkel. De organisatie ondersteunt bakkers met voorbeeldpersuitnodigingen en –berichten.

Inschrijven

Bakkers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op www.schoolontbijt.nl. Bij het inschrijven kunnen ze direct kiezen uit deelnemende scholen in de buurt. Meer informatie over het Nationaal schoolontbijt staat op de website. Mailen of bellen met de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt kan natuurlijk ook: info@schoolontbijt.nl of 0317–471222.

   

Dossiers
Lees ook
Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....