Door annuleringen van orders en teruglopende omzet vanwege het coronavirus kunnen bakkers met overtollige voorraden blijven zitten. Inkoopvereniging CIVOBA helpt haar leden hierbij.

"Wij zijn ons zeer bewust van de enorme impact die het coronavirus en de maatregelen op de bedrijfsvoering kunnen hebben. Zeker wanneer een groot deel van de omzet nomaliter uit derde kanaal zoals horeca komt", zegt CIVOBA's Dennis van Oosten. "Om deze reden komen wij in actie voor die leden die dat nodig hebben, daarmee willen we aangeven dat we deze crisis samen door moeten komen."

De actie van CIVOBA geldt voor grondstoffen met een lange t.h.t. zoals bijvoorbeeld: suiker, zout, noten, krenten, rozijnen, bloem, blikvruchten, bvm’s etc. en voor diepvriesproducten. Voor producten met een kortere t.h.t., zoals gekoelde producten, wil de inkoopvereniging een bemiddelende rol vervullen om de grondstoffen zo snel mogelijk bij andere leden te bezorgen. "Dit kan voor de betreffende leden niet alleen een praktische steun zijn maar ook een financiële steun."

Tot slot wil de vereniging de bakkers nog een hart onder de riem steken. "Wij wensen langs deze weg iedereen veel sterkte, gezondheid en wijsheid toe in deze lastige en onzekere periode. Let op elkaar, denk aan elkaar, help elkaar onderling waar mogelijk en handel zoveel mogelijk met gezond verstand."

 

Altijd op de hoogte blijven?