Initiatief 'Bakkerij opvolgers gezocht' gaat door

WAGENINGEN - Begin 2014 hebben een aantal partijen de handen ineen geslagen om startende bakkers te werven. De partijen: 3W Makelaars, Beko Advies, Bouwer & Officier, Flynth, Nbov en TenBa willen hiermee startende ondernemers in de bakkerijbranche begeleiden naar het starten of overnemen van een bakkerij. Inmiddels is het initiatief ruim anderhalf jaar actief. De resultaten in het anderhalf jaar waren 45 aanmeldingen en 30 serieuze kandidaten, waarvan inmiddels tien zijn gestart.

  • Enthousiast
  • De partijen zijn enthousiast over wat zij tot nu toe hebben bereikt. “Van de 45 aanmeldingen zijn er ons inziens ruim 30 serieuze kandidaten”, stellen zij.  De initiatiefnemers erkennen dat de markt voor vraag en aanbod in de bakkerij nog steeds erg moeizaam is. “Op zich zijn er starters, maar gezien het aantal bedrijven dat de komende jaren verkocht moeten worden, blijft het een serieus aandachtspunt voor de bakkerijbranche. Daarnaast is vaak een complex samenspel, wat uiteindelijk tot een succesvol resultaat moet leiden. Niet alleen de goede match is belangrijk, maar ook factoren als ondernemerschap van koper en verkoper, daad- en wilskracht, financiering en goede begeleiding spelen een belangrijke rol.” Het initiatief is door de proeftijd gekomen en zal dus blijven bestaan. “Wij erkennen het belang van onze bijdrage aan het actief zoeken en koppelen van starters binnen de bakkerijbranche.”
Lees ook
Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Het liefst hadden Sandra en Freek Hogenboom hun winkellocatie in Houten uitgebreid, om zowel de productie als verkoop op één locatie te doen. Dat ging echter niet, en dus kozen ze voor een alternatief. Ze kochten het gehele bedrijfspand dat ze deels huurden voor hun broodbakkerij en verdubbelden daarmee hun vloeroppervlak. Met deze uitbreiding kan het...

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.