Initiatief 'Bakkerij opvolgers gezocht' gaat door

overhandiging - Gert - Elly - Albert - Peter (Medium)

WAGENINGEN - Begin 2014 hebben een aantal partijen de handen ineen geslagen om startende bakkers te werven. De partijen: 3W Makelaars, Beko Advies, Bouwer & Officier, Flynth, Nbov en TenBa willen hiermee startende ondernemers in de bakkerijbranche begeleiden naar het starten of overnemen van een bakkerij. Inmiddels is het initiatief ruim anderhalf jaar actief. De resultaten in het anderhalf jaar waren 45 aanmeldingen en 30 serieuze kandidaten, waarvan inmiddels tien zijn gestart.

  • Enthousiast
  • De partijen zijn enthousiast over wat zij tot nu toe hebben bereikt. “Van de 45 aanmeldingen zijn er ons inziens ruim 30 serieuze kandidaten”, stellen zij.  De initiatiefnemers erkennen dat de markt voor vraag en aanbod in de bakkerij nog steeds erg moeizaam is. “Op zich zijn er starters, maar gezien het aantal bedrijven dat de komende jaren verkocht moeten worden, blijft het een serieus aandachtspunt voor de bakkerijbranche. Daarnaast is vaak een complex samenspel, wat uiteindelijk tot een succesvol resultaat moet leiden. Niet alleen de goede match is belangrijk, maar ook factoren als ondernemerschap van koper en verkoper, daad- en wilskracht, financiering en goede begeleiding spelen een belangrijke rol.” Het initiatief is door de proeftijd gekomen en zal dus blijven bestaan. “Wij erkennen het belang van onze bijdrage aan het actief zoeken en koppelen van starters binnen de bakkerijbranche.”
Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Word jij gelukkig van de oude ambacht van broodbakken? Word je blij van een mooi brood van pure ingrediënten en ga je hierbij af op je gevoel,...

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...