Informatieplatform bakbekwaam.nl gelanceerd

15 februari 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Beeld: Bakbekwaam.nl

Op 14 februari is informatieplatform Bakbekwaam.nl gelanceerd. De website is een informatieplek over werken en leren in de bakkerijbranche, bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij.

Het platform werkt als wegwijzer en bundelt de informatie die voorheen op twaalf verschillende website stond, waaronder die van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Veilig en Gezond. Er is antwoord te vinden op vragen over bijvoorbeeld training en opleiding, de cao, veilig werken of regelingen. Bakbekwaam.nl combineert bestaande informatie en nieuwe informatie, van bijvoorbeeld Stichting Bakkracht.

Marco Bijl, voorzitter Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: “Bakbekwaam geeft vorm aan de wens om informatie over werken en leren in de branche eenvoudig toegankelijk te maken. Doordat informatie over relevante opleidingen en doorgroeimogelijkheden gemakkelijk vindbaar is, wordt werken in de branche aantrekkelijker. Met toegankelijke informatie over arbogerelateerde onderwerpen draagt Bakbekwaam daarnaast bij aan veilig, gezond en vitaal werken in de branche.”

Altijd op de hoogte blijven?