IJs

IJsseminar: leerzaam en boeiend

25 september 2019

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 november organiseren Laan Heiloo en Valmar Nederland samen met Mec3 uit Italië de 14e editie van het ijsseminar. Ook dit jaar met een gevarieerd programma voor de startende en de ervaren ijsbereider.

Het ijsseminar van Laan Heiloo en Valmar Nederland is inmiddels echt een begrip met een boeiend programma voor ervaren ijsbereiders én een afwisselend programma voor startende ijsbereiders. Er wordt één ijsseminar voor beginners georganiseerd van anderhalve dag. Dit seminar begint donderdagochtend 7 november om 9.00 uur en eindigt vrijdag 8 november rond 12.00 uur. Tijdens dit seminar leren startende ijsbereiders hoe je echt ambachtelijk ijs maakt, en leren ze vertrouwd raken met onderwerpen als grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, onderhoud en de werking van ijsbereidingsapparatuur en vitrines.

Voor ervaren ijsbereiders worden drie ijsseminars georganiseerd van één dag, op maandag 4, dinsdag 5 of woensdag 6 november. Tijdens het eendaagse seminar kunnen deelnemers hun kennis uitbreiden op het gebied van ijsbereiding en hun creativiteit in ijscreaties verder ontwikkelen. Ook ervaren de cursisten zelf hoe je met één of enkele toevoegingen van grondstoffen – die je al in huis hebt – net weer een nieuwe draai geeft aan je eindproduct.

Het ijsseminar vindt plaats in de demonstratieruimte van Laan, De Hoefsmid 35 in Heiloo. De borrel na afloop, het diner en de overnachting zijn in Egmond aan Zee.

Meer informatie en aanmelden kan via www.valmar.nl/ijsseminar/

ijsseminar

Altijd op de hoogte blijven?