IJssalon Florence behaalt derde plaats in Rome

Steff Janssen van IJssalon Florence

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft afgelopen weekend tijdens het Gelato Festival Next Generation 2019 in Rome de 3e plaats behaald. In het Villa Borghese park maakte hij zijn nieuwe smaak ‘apricot almond pie’, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato.

“IJs draaien is natuurlijk al een mooi vak, maar als je het op zo’n locatie mag doen dan is dat helemaal top”, aldus Steff. In deze ijswedstrijd nam hij het op tegen andere ijssalons uit onder andere Spanje, Hongarije, Bulgarije, Duitsland en België.

Beoordeling
De wedstrijd startte vrijdag 12 april met de voorbereidingen. Zaterdag 13 april werd er al vroeg in de ochtend maar liefst 60 liter ijs gedraaid. Hierna stond Steff de jury te woord om de smaak en grondstoffen van zijn creatie toe te lichten. Na complimenten van de jury voor de smaak en presentatie van zijn ijs, volgde de daadwerkelijke beoordeling.

In de beoordeling weegt het juryrapport voor 60% mee, de overige 40% wordt gebaseerd op de beoordeling van het aanwezige publiek dat de kans kreeg alle verschillende smaken te proeven. Na een spannende prijsuitreiking eindigde IJssalon Florence op een mooie derde plaats. Ook een speciale kinderjury was vol lof over het ijs van Steff, en beloonde hem met een eerste plaats.

Dat Steff in de prijzen is gevallen is niet zo vreemd want afgelopen jaar won hij goud met zijn ijscreatie en daardoor won IJssalon Florence voor de vierde keer de titel Beste ijssalon van Nederland.

Lees ook
Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Uit 77 inzendingen zijn de twaalf meest potentierijke finalisten voor de Amsterdam Food Pitch geselecteerd. Zij dingen mee om de titel ‘Lekkerste product van 2019’.

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...