IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

31 mei 2021
Foto: Screenshot Masterclass Terra Preta

Het IJscentrum heeft twee nieuwe masterclasses van Hidde de Brabander online gezet. Dit zijn een ijsvariant op de klassieke Saint-Honoré en het chocoladedessert Terra Preta. De masterclasses zijn opgenomen in de Food Innovation Academy, waar het IJscentrum onderdeel van is.

Saint-Honoré

De eerste masterclass is een ode aan de klassieke Saint-Honoré. Dit gebakje uit de Franse keuken bestaat uit een bodem van bladerdeeg, slagroom, soesjes en crème Chiboust (banketbakkersroom). Hidde de Brabander maakt er een ijsvariant van met romig vanille-ijs, frambozen en ijs van frambozen en Ruby chocolade.

Terra Preta

In de tweede masterclass staat chocolade centraal. Terra Preta is de Portugese benaming voor zwarte bodem. Deze zeer vruchtbare zwarte grondsoort ontstond meer dan 1500 jaar geleden in het Amazonegebied. Een documentaire over Terra Preta inspireerde Hidde de Brabander tot het maken van dit dessert. Een cacaocrumble vormt de zwarte bodem van dit dessert.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?