IJscentrum | Patisserie Academie start 2025 met de basis

9 januari 2025 Redactie Vakblad IJs IJscentrum

 

OPLEIDING | Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Misschien is 2025 het moment om je verder te ontwikkelen op het gebied van ijs en patisserie. Het IJscentrum | Patisserie Academie start dit jaar met de basis. Zowel de cursus Basis ijsbereider en Basis Chocolatier staan op het programma.

Het IJscentrum en Patisserie Academie bieden verschillende opleidingen op het gebied van ijs en patisserie. Van de basis tot verschillende specialisaties, Wat staat er de komende periode op het programma?

Basis IJsbereider

IJscentrum | Patisserie Academie Basis IJsbereider (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Basis IJsbereider van het IJscentrum omvat de theorie en de praktijk van het maken van ambachtelijk ijs. De theorie legt de basis van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. In het praktijkdeel gaan de deelnemers aan de slag in de ijskeuken. Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen ze het examen IJsbereider afleggen. Op 12 februari start de nieuwe cursus.

Basis Chocolatier

IJscentrum | Patisserie Academie Basis Chocolatier (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in chocolade biedt het IJscentrum Basis Chocolatier  aan. In vier dagen leren cursisten over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ van chocolade. Cursisten gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. Deze vierdaagse cursus start 12 februari.

Andere cursussen

IJscentrum | Patisserie Academie februari (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Naast deze twee basisopleidingen staan er ook nog verschillende specials op de agenda van het IJscentrum | Patisserie Academie. Zo staat de special Basis Barista op 29 januari én 24 februari op de planning. Evenals de specials Snij- en vormbonbons (4-5 februari), Eclair de France (18 februari) en Viennoiserie (25 februari).

Meer informatie over de verschillende opleidingen van het IJscentrum | Patisserie Academie is te vinden op de website. Hier kun je je ook inschrijven.

Nieuwsbrief Vakblad IJs
Geen nieuws meer missen van Vakblad IJs? schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?