IJsbeurs Gelatissimo 2022 gaat niet door

22 december 2021 Redactie Vakblad IJs Landesmesse Stuttgart GmbH
Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH

Organisator Messe Stuttgart heeft besloten om de ijsbeurs Gelatissimo af te lasten vanwege de voortdurende onzekerheid rondom het coronavirus. Momenteel mogen er in de Duitse deelstaat BadenWürttemberg geen beurzen plaatsvinden en de organisatie acht het onwaarschijnlijk dat dit in februari wel kan.

“De omstandigheden voor het organiseren van de beurs zijn veranderd”, licht Stefan Lohnert van organisator Messe Stuttgart toe. "Er heerst voortdurende onzekerheid rondom de ontwikkelingen van het coronavirus. Met de nieuwe coronamaatregelen die sinds vandaag (20 december) van kracht zij is deze onzekerheid nog verder toegenomen.”

Het aflasten van Gelatissimo betekent ook dat Intergastra, de beurs voor de horeca en gastronomie die  tegelijkertijd plaatsvindt, ook niet doorgaat. Ook heeft het gevolgen voor de ijswedstrijd Grand Prix Gelatissimo. Deze verschuift naar südback, een vakbeurs voor de bakkerijsector, die 22 tot 25 oktober plaatsvindt in Stuttgart.

Gelatissimo

Begin december had Messe Stuttgart er nog alle vertrouwen in dat Gelatissimo door kon gaan met inachtneming van strikte veiligheidsmaatregelen. Samen met de partners en exposanten wilde de organisatie  een positieve start geven aan het aankomende jaar. De organisatie was continue in gesprek met de partners en exposanten over de mogelijkheden, de risicos en uitdagingen rondom de beurs. “Er was een grote behoefte van de branche om elkaar in februari te ontmoeten. Maar vanwege het nu geldende verbod kunnen we geen zekerheid geven", zegt Lohnert. "Zoals de zaken er nu voorstaan is het onwaarschijnlijk dat Gelatissimo en Intergastra in februari kunnen doorgaan.” De partners en exposanten steunen dit besluit.

Dit betekent dat de volgende editie van Gelatissimo pas over twee jaar plaats vindt, namelijk van 3 tot en 7 februari 2024.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?