IJs-Vakwedstrijden schuiven door naar oktober

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

Easyfairs maakte 31 januari bekend dat Bakkersvak en IJsvak in 2022 plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober. Dit heeft ook gevolgen voor de IJs-VakWedstrijden. Deze schuiven mee naar oktober 2022.

Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus nam Easyfairs het besluit om de vakbeurs van de bakkers- en ijsbranche te verplaatsen naar oktober. Het Ambachtelijk IJscentrum besloot om de beursorganisatie hierin te volgen. “Uit solidariteit met Easyfairs én omdat de commissie wedstrijden van mening is dat de vakwedstrijden een podium en publiek verdienen.”

IJs-VakWedstrijden

Dit betekent dat de Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2022 plaatsvinden in oktober. Bij de Gouden IJsspatel staat in 2022 de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien live op IJsVak stracciatella-ijs.

Ook de deelnemers aan de Gouden IJscreatie gaan aan de slag tijdens IJsVak. Zij maken in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties. Voor deze wedstrijd kunnen ijsbereiders zich nog tot 13 februari inschrijven en hun recepturen aanleveren. De top 3’s van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar.

SVH Meesterdag

Op de SVH Meesterdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de winnaar bepalen. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij de SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aan gaan. Van de inhoud van een mystery box moeten ze een sorbet- of roomijsje maken.

Lees ook
Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

De ijsjesactie voor Giro555 van het Ambachtelijk IJscentrum was een succes. De ijssalons haalden meer dan 12.000 euro op met de verkoop van het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk.

Speciaal Oekraïens ijsje voor giro 555 op European Gelato Day

Speciaal Oekraïens ijsje voor giro 555 op European Gelato Day

Op 24 maart is European Gelato Day, de dag voor ambachtelijk bereid ijs. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt met een landelijk initiatief: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt Oekraïens ijsje gaat naar giro 555.