IJs met probiotica voor gezonde hersenen

Melk_pixabay

Zuivel kandideert als nieuwe hype. Het kan een moodbooster worden. Verschillende studies zien een positief effect van zuivelproducten op het humeur en de mentale gezondheid. Dat biedt perspectief voor de zuivelindustrie, schrijft Australian Food News.

Foto: Daria-Yakovleva, Pixabay

Tijdens de eerste coronalockdown snackten consumenten vaker en meer van ongezond voedsel. Maar de pandemie deed ook inzien hoe belangrijk gezonde voeding is voor de fysieke en mentale gezondheid.

Consumenten kopen functionele voeding omdat ze onder meer beter willen kunnen slapen, minder stress willen voelen en zich beter willen concentreren. Met allerlei gezondheidsclaims en toevoegingen van vitaminen en mineralen spelen producenten in op die verlangens. De zuivelindustrie zou aanzienlijk achterlopen in het verzilveren van kansen. Gek, want die zijn er zat. Melkproducten heten volgens wetenschappelijk onderzoek effectief te zijn als voedingsmiddel tegen stress, depressie en veroudering.

De zuivelbranche kan dus nog een flinke slag slaan in de markt voor functionele snacks. Volgens Michelle Teodoro, onderdirecteur voedingswetenschap bij Mintel Asia Pacific, kopen mensen graag herkenbare alternatieven voor snacks die ze graag eten. Repen, yoghurts en ijs bijvoorbeeld, maar dan met extra probiotica, melk phospholipiden of andere stofjes. Met verschillende formules voor gezondheid van de hersenen, mentale prestaties, gemoedstoestand of ontspanning en voor verschillende leeftijdsgroepen.

Foodlog

Dossiers
Lees ook
Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in Gent vond de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano won deze wedstrijd. Ook studenten gingen de strijd aan. Hier veroverde Forlano Matteo de titel.

Carpigiani Gelato Festival Challenge komt weer naar België

Carpigiani Gelato Festival Challenge komt weer naar België

Na twee jaar keert de Carpigiani Gelato Festival Challenge terug naar België. Op 22 en 24 november gaan professionals en junior ijsbereiders live de strijd aan voor de Belgische titel tijdens Horeca Expo in Gent. De afgelopen twee jaar was dit vanwege corona niet mogelijk.