IJs met probiotica voor gezonde hersenen

Melk_pixabay

Zuivel kandideert als nieuwe hype. Het kan een moodbooster worden. Verschillende studies zien een positief effect van zuivelproducten op het humeur en de mentale gezondheid. Dat biedt perspectief voor de zuivelindustrie, schrijft Australian Food News.

Foto: Daria-Yakovleva, Pixabay

Tijdens de eerste coronalockdown snackten consumenten vaker en meer van ongezond voedsel. Maar de pandemie deed ook inzien hoe belangrijk gezonde voeding is voor de fysieke en mentale gezondheid.

Consumenten kopen functionele voeding omdat ze onder meer beter willen kunnen slapen, minder stress willen voelen en zich beter willen concentreren. Met allerlei gezondheidsclaims en toevoegingen van vitaminen en mineralen spelen producenten in op die verlangens. De zuivelindustrie zou aanzienlijk achterlopen in het verzilveren van kansen. Gek, want die zijn er zat. Melkproducten heten volgens wetenschappelijk onderzoek effectief te zijn als voedingsmiddel tegen stress, depressie en veroudering.

De zuivelbranche kan dus nog een flinke slag slaan in de markt voor functionele snacks. Volgens Michelle Teodoro, onderdirecteur voedingswetenschap bij Mintel Asia Pacific, kopen mensen graag herkenbare alternatieven voor snacks die ze graag eten. Repen, yoghurts en ijs bijvoorbeeld, maar dan met extra probiotica, melk phospholipiden of andere stofjes. Met verschillende formules voor gezondheid van de hersenen, mentale prestaties, gemoedstoestand of ontspanning en voor verschillende leeftijdsgroepen.

Foodlog

Dossiers
Lees ook
Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Assenaar Maria Kaizer stond in de top 5 van de internationale ijswedstrijd, Mostra Internazionale del Gelato. Met haar citroensorbetijs behaalde ze de vierde plek, na drie Italiaanse deelnemers. De wedstrijd werd gehouden van 28 november tot en met 1 december in het Italiaanse Longarone. De jury beoordeeld de kandidaten op het recept, de werkwijze,...

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Wie zelf ijs wil maken, heeft diverse machines nodig. Naast de ijsmachine neemt de pasteuriseerketel zijn intrek in de ijskeuken. Met de seizoenspauze staat een reguliere ketel algauw vijf maanden stil. Hoe handig zou het zijn als zo’n machine multi-inzetbaar is?

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceert een nieuw logo.