IJs met probiotica voor gezonde hersenen

Melk_pixabay

Zuivel kandideert als nieuwe hype. Het kan een moodbooster worden. Verschillende studies zien een positief effect van zuivelproducten op het humeur en de mentale gezondheid. Dat biedt perspectief voor de zuivelindustrie, schrijft Australian Food News.

Foto: Daria-Yakovleva, Pixabay

Tijdens de eerste coronalockdown snackten consumenten vaker en meer van ongezond voedsel. Maar de pandemie deed ook inzien hoe belangrijk gezonde voeding is voor de fysieke en mentale gezondheid.

Consumenten kopen functionele voeding omdat ze onder meer beter willen kunnen slapen, minder stress willen voelen en zich beter willen concentreren. Met allerlei gezondheidsclaims en toevoegingen van vitaminen en mineralen spelen producenten in op die verlangens. De zuivelindustrie zou aanzienlijk achterlopen in het verzilveren van kansen. Gek, want die zijn er zat. Melkproducten heten volgens wetenschappelijk onderzoek effectief te zijn als voedingsmiddel tegen stress, depressie en veroudering.

De zuivelbranche kan dus nog een flinke slag slaan in de markt voor functionele snacks. Volgens Michelle Teodoro, onderdirecteur voedingswetenschap bij Mintel Asia Pacific, kopen mensen graag herkenbare alternatieven voor snacks die ze graag eten. Repen, yoghurts en ijs bijvoorbeeld, maar dan met extra probiotica, melk phospholipiden of andere stofjes. Met verschillende formules voor gezondheid van de hersenen, mentale prestaties, gemoedstoestand of ontspanning en voor verschillende leeftijdsgroepen.

Foodlog

Dossiers
Lees ook
Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep: de laatste trends en patisserie

Sigep: de laatste trends en patisserie

Nog een paar weken en dan gaat Sigep van start. Van 12 tot en met 16 maart staat Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Voor de laatste trends kunnen bezoekers terecht bij het ‘Vision Plaza’. En er is van alles te beleven op het gebied van patisserie.