IJs, ijs en nog meer ijs

ijsvak Bakkersvak Journaal

IJsballetjes met stikstof, chocolade met een qr-code en ijsbereider Leon Kees over trends en zijn persoonlijke nederlaag met een blauwe topping. De derde editie van het Bakkersvak Journaal staat in het teken van IJs-vak, onderdeel van Bakkersvak. De 24 finalisten van De Gouden IJsspatel zijn inmiddels ook bekend en op maandag 2 maart mogen zij hun kersenijs nog eens draaien. Dan live, op het wedstrijdpodium van IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

Trends en ergernissen

Mogelijk kunnen zij en andere ijsbereiders zich nog laten inspireren door Leon Kees. In zijn trendsartikel helpt hij ijsbereiders op weg voor 2020 en beschrijft hij ook zijn ergernissen. “Een andere trend die we duidelijk zien is ‘gemak’ en ook hier voel ik de weerstand. Natuurlijk, gezien de toegenomen concurrentie mag iedereen van mij gaan voor minder handelingen in de ijskeuken. Het onderscheidend vermogen van je product neemt echter sterk af wanneer je werkt met een standaard aangeleverde basismix en de halffabricaten van de grote grondstofleveranciers. Dat kan een keuze zijn, maar er zijn andere ontwikkelingen die het gevaarlijk maken om je vakkennis minder te gebruiken en niet te blijven vergroten.”

Dossiers
Lees ook
Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

In deze editie van Bakkers in Bedrijf trappen we eindelijk af met beursnieuws uit de sector. Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs en daarmee eindverantwoordelijke van Bakkersvak, neemt ons mee in het laatste nieuws rondom de beurs: “Eindelijk mogen we weer, en wat is het bijzonder om te zien wat een beurs aan emoties bij mensen teweegbrengt.”

Roomijs is favoriet bij veel Nederlanders

Roomijs is favoriet bij veel Nederlanders

Bij de zomer hoort ijs. 90 procent van de Nederlanders eet regelmatig een ijsje. Reden voor Maaltijdplatform Deliveroo om de ijsvoorkeuren te onderzoeken. Roomijs blijkt de favoriet, en dan met name in de smaak chocolade.

Glacerie.

Glacerie.

‘Alles wat je altijd al wilde weten over ijs (maar niet durfde te vragen)’ vind je in het derde boek van Hidde de Brabander. Net als voor zijn boeken Patisserie. en Chocolaterie., stortte hij zich met groot enthousiasme op het onderwerp. Niets laat hij liggen. Zo begint het boek met de geschiedenis van ijs, die verrassend lang blijkt en...