IJs, ijs en nog meer ijs

ijsvak Bakkersvak Journaal

IJsballetjes met stikstof, chocolade met een qr-code en ijsbereider Leon Kees over trends en zijn persoonlijke nederlaag met een blauwe topping. De derde editie van het Bakkersvak Journaal staat in het teken van IJs-vak, onderdeel van Bakkersvak. De 24 finalisten van De Gouden IJsspatel zijn inmiddels ook bekend en op maandag 2 maart mogen zij hun kersenijs nog eens draaien. Dan live, op het wedstrijdpodium van IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

Trends en ergernissen

Mogelijk kunnen zij en andere ijsbereiders zich nog laten inspireren door Leon Kees. In zijn trendsartikel helpt hij ijsbereiders op weg voor 2020 en beschrijft hij ook zijn ergernissen. “Een andere trend die we duidelijk zien is ‘gemak’ en ook hier voel ik de weerstand. Natuurlijk, gezien de toegenomen concurrentie mag iedereen van mij gaan voor minder handelingen in de ijskeuken. Het onderscheidend vermogen van je product neemt echter sterk af wanneer je werkt met een standaard aangeleverde basismix en de halffabricaten van de grote grondstofleveranciers. Dat kan een keuze zijn, maar er zijn andere ontwikkelingen die het gevaarlijk maken om je vakkennis minder te gebruiken en niet te blijven vergroten.”

Dossiers
Lees ook
IJs-Vakwedstrijden schuiven door naar oktober

IJs-Vakwedstrijden schuiven door naar oktober

Easyfairs maakte 31 januari bekend dat Bakkersvak en IJsvak in 2022 plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober. Dit heeft ook gevolgen voor de IJs-VakWedstrijden. Deze schuiven mee naar oktober 2022.

Vakbeurs Bakkersvak verplaatst naar oktober

Vakbeurs Bakkersvak verplaatst naar oktober

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 6, 7 en 8 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 16, 17 en 18 oktober 2022 vanwege de aangepaste overheidsmaatregelen.

Communicatieadvies tijdens Bakkersvak

Communicatieadvies tijdens Bakkersvak

Bereik jij je klanten wel goed genoeg? Straalt je website uit wie je bent als ondernemer? Wil je aandacht voor een bijzonder evenement, of wil je je jubileum vieren met een eigen magazine? Bakkers in bedrijf helpt je graag op weg.