IJs, ijs en nog meer ijs

ijsvak Bakkersvak Journaal

IJsballetjes met stikstof, chocolade met een qr-code en ijsbereider Leon Kees over trends en zijn persoonlijke nederlaag met een blauwe topping. De derde editie van het Bakkersvak Journaal staat in het teken van IJs-vak, onderdeel van Bakkersvak. De 24 finalisten van De Gouden IJsspatel zijn inmiddels ook bekend en op maandag 2 maart mogen zij hun kersenijs nog eens draaien. Dan live, op het wedstrijdpodium van IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

Trends en ergernissen

Mogelijk kunnen zij en andere ijsbereiders zich nog laten inspireren door Leon Kees. In zijn trendsartikel helpt hij ijsbereiders op weg voor 2020 en beschrijft hij ook zijn ergernissen. “Een andere trend die we duidelijk zien is ‘gemak’ en ook hier voel ik de weerstand. Natuurlijk, gezien de toegenomen concurrentie mag iedereen van mij gaan voor minder handelingen in de ijskeuken. Het onderscheidend vermogen van je product neemt echter sterk af wanneer je werkt met een standaard aangeleverde basismix en de halffabricaten van de grote grondstofleveranciers. Dat kan een keuze zijn, maar er zijn andere ontwikkelingen die het gevaarlijk maken om je vakkennis minder te gebruiken en niet te blijven vergroten.”

Dossiers
Lees ook
Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.