IJs & co

Ijs & Co

Aniek Keijsers schreef dit kookboek IJs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.

Wat dit boek interessant maakt is dat het niet volledig ingaat op één variant ijs. Het bespreekt juist alle mogelijke vormen van ijs: van roomijs tot sherbet, frozen yoghurt tot ijskoffie. Hetzelfde gaat op voor de smaakcombinaties. Het boek biedt recepten voor klassiekers zoals vanille en chocolade, maar ook voor smaken die tegenwoordig enorm populair zijn, zoals gezouten karamel, cookie dough en prosecco-granaatappel. Er is daarbovenop nog ruimte voor speelse, gewaagde recepten, zoals zwartsesamijs met honing, dropijs en frambozenijsjes met geitenkaas.

Daar komt nog eens bij dat Keijsers recepten geeft voor allerhande met ijs geassocieerde gerechten, zoals donuts, koekjes en hoorntjes. Voor de geoefende ijsbereider vormen maar weinig recepten een uitdaging of radicale vernieuwing. Alles bij elkaar is het boek echter bijna een catalogus vol ideeën voor een ijssalon. Je vindt er inspiratie uit alle hoeken: veganistisch, Midden-Oosters, modern, Amerikaans, klassiek en ga zo maar door.

IJs & Co van Aniek Keijsers is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: IJs & Co | ISBN: 9789461432117 | Prijs: 20,95

Dossiers
Lees ook
Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

“Zij die nog denken dat theedrinken voor zieke mensen is, zullen wij met dit boek gegarandeerd op andere gedachten brengen.” Thee wordt alsmaar populairder, een tendens die wordt aangewakkerd door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl.

Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...