IJs & co

Ijs & Co

Aniek Keijsers schreef dit kookboek IJs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.

Wat dit boek interessant maakt is dat het niet volledig ingaat op één variant ijs. Het bespreekt juist alle mogelijke vormen van ijs: van roomijs tot sherbet, frozen yoghurt tot ijskoffie. Hetzelfde gaat op voor de smaakcombinaties. Het boek biedt recepten voor klassiekers zoals vanille en chocolade, maar ook voor smaken die tegenwoordig enorm populair zijn, zoals gezouten karamel, cookie dough en prosecco-granaatappel. Er is daarbovenop nog ruimte voor speelse, gewaagde recepten, zoals zwartsesamijs met honing, dropijs en frambozenijsjes met geitenkaas.

Daar komt nog eens bij dat Keijsers recepten geeft voor allerhande met ijs geassocieerde gerechten, zoals donuts, koekjes en hoorntjes. Voor de geoefende ijsbereider vormen maar weinig recepten een uitdaging of radicale vernieuwing. Alles bij elkaar is het boek echter bijna een catalogus vol ideeën voor een ijssalon. Je vindt er inspiratie uit alle hoeken: veganistisch, Midden-Oosters, modern, Amerikaans, klassiek en ga zo maar door.

IJs & Co van Aniek Keijsers is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: IJs & Co | ISBN: 9789461432117 | Prijs: 20,95

Dossiers
Lees ook
IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

De IJsVak-wedstrijden vinden op 1, 2 en 3 maart tijdens de IJs-Vak op Bakkersvak in de Evenementenhal Gorinchem. De organisatie heeft de dagindeling al bekend gemaakt.

Goed eten - Michiel Korthals

Goed eten - Michiel Korthals

Wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen? In Goed eten, Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen.

Programma IJs-Vakwedstrijden

Programma IJs-Vakwedstrijden

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...