IJs & co

Ijs & Co

Aniek Keijsers schreef dit kookboek IJs & Co vanuit haar passie voor ijs bereiden en fotografie. Alle – overigens prachtige – foto’s heeft zij dan ook zelf gemaakt. Het boek biedt een korte theoretische introductie, over verschillende soorten ijs, ingrediënten en keukengerei, maar vooral heel veel recepten.

Wat dit boek interessant maakt is dat het niet volledig ingaat op één variant ijs. Het bespreekt juist alle mogelijke vormen van ijs: van roomijs tot sherbet, frozen yoghurt tot ijskoffie. Hetzelfde gaat op voor de smaakcombinaties. Het boek biedt recepten voor klassiekers zoals vanille en chocolade, maar ook voor smaken die tegenwoordig enorm populair zijn, zoals gezouten karamel, cookie dough en prosecco-granaatappel. Er is daarbovenop nog ruimte voor speelse, gewaagde recepten, zoals zwartsesamijs met honing, dropijs en frambozenijsjes met geitenkaas.

Daar komt nog eens bij dat Keijsers recepten geeft voor allerhande met ijs geassocieerde gerechten, zoals donuts, koekjes en hoorntjes. Voor de geoefende ijsbereider vormen maar weinig recepten een uitdaging of radicale vernieuwing. Alles bij elkaar is het boek echter bijna een catalogus vol ideeën voor een ijssalon. Je vindt er inspiratie uit alle hoeken: veganistisch, Midden-Oosters, modern, Amerikaans, klassiek en ga zo maar door.

IJs & Co van Aniek Keijsers is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: IJs & Co | ISBN: 9789461432117 | Prijs: 20,95

Dossiers
Lees ook
Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Julien Limbach wint Belgische editie Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in Gent vond de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano won deze wedstrijd. Ook studenten gingen de strijd aan. Hier veroverde Forlano Matteo de titel.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...