Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwersgroep Bokaal

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Vier dagen lang strijden deelnemers in verschillende categorieën om het lekkerste gerecht. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.

Al sinds jaar en dag vervult Houwers Groep de rol van jury bij de Lekkerste Wedstrijden. De inspecteurs van Houwers Groep zijn vier dagen lang tijdens de Lekkerste Wedstrijden aanwezig om de deelnemers te beoordelen op een hygiënische en voedselveilige werkwijze. Van Lekkerste Maaltijdsalade tot Lekkerste Burger: elk gerecht en iedere deelnemer gaan onder de loep van Houwers Groep. Een gerecht kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de horecagast. Om het belang van voedselveiligheid te benadrukken, roept Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal in het leven. Een eigen award, uitgereikt door het bureau dat al 30 jaar leading is op het gebied van voedselinspectie.

Over all winnaar

Naast de puntentelling voor de Lekkerste Wedstrijden-awards houden de inspecteurs een aparte puntentelling bij. De persoon die over all het beste scoort op een hygiënische en voedselveilige werkwijze, krijgt in de week na Horecava de speciale award uitgereikt. Ben je deelnemer aan een van de Lekkerste Wedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. Neem bijvoorbeeld de hygiënecode van jouw sector goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Persoonlijke Hygiëne. Wie weet staat Houwers Groep dan na Horecava bij jou op de stoep!

De Lekkerste Wedstrijden vinden van 13 tot en met 16 januari plaats op Horecava in de Amsterdam RAI.

 

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

De komende dagen loopt het kwik hoog op. Volgens de voorspellingen kan het op sommige plaatsen wel 37°C worden. Dit betekent dat de bakker in de winkel maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft drie tips.

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakkerij Kwekkeboom is voor haar productiebakkerij op zoek naar een zelfstandig werkende ervaren banketbakker.

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten 3 ploegen) werk je zowel met machines als met de hand. De werkzaamheden voer je uit in de...

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Wat ga je doen?Je houdt je voornamelijk bezig met: > verkoop van brood en banket > personeelsbeheer > voorraadbeheer/ dagelijkse bestellingen > administratie en...