House of Chocolate

24 september 2020

België - Cargill onthult plannen voor een "House of Chocolate" complex in Moeskroen, om een betere productontwikkeling mogelijk te maken. Het complex, dat naast de chocoladeproductiefabriek van het bedrijf gebouwd zal worden, wordt een modern chocoladebelevingscentrum, een proeffabriek, een sensorisch laboratorium en een creatieve werkruimte voor het Europese R & D-team van chocolade-ingenieurs van het bedrijf.

Het complex van 700 vierkante meter geeft klanten de mogelijkheid om het alles-in-een ontwikkelingsproces te ervaren. Onder anderen kunnen de testen in het piloot lab en sensorische testen bekeken worden.

“Innovatie staat bij ons Chocoladehuis voorop, aangezien we daar al onze expertise en middelen samenbrengen,” aldus Harold Poelma, directeur van Cargill Cocoa & Chocolate. “Het zal ons toelaten om met klanten samen te werken bij elke stap van hun productontwikkelingstraject. Ideeën zullen in realiteit worden omgezet: onze gestructureerde manier van werken maakt het namelijk makkelijker om innovaties door te voeren en nieuwe producten efficiënter en sneller op de markt te brengen."

Het House of Chocolate is het enige complex van zijn soort en bied drie essentiële functies aan. In het chocoladebelevingscentrum kunnen klanten onder andere verse inspiratie opdoen bij de gastronomische chocoladechefs van Cargill, nadenken over nieuwe productconcepten en in trainingssessies hun kennis over chocolade vergroten. De pilootfabriek, die op hetzelfde terrein staat, laat productontwikkelaars toe om hun concepten uit te testen in kleinschalige productieruns die een waarheidsgetrouwe simulatie zijn van de werkomstandigheden bij industriële lijnen. Het sensorische lab in hetzelfde gebouw biedt dan weer de garantie dat de nieuwe producten op het vlak van onder meer smaak, uiterlijk en textuur aan de verwachtingen van de consument beantwoorden.

Het nieuwe gebouw huist meer dan 40 chocolade-ingenieurs, zoals sensorische experts, technische dienstverleners en R&D-wetenschappers.

"Er is een heel goede reden waarom we deze investering net in België doorvoeren. Ons land neemt in de chocoladewereld nu eenmaal een unieke plaats in. Ons Chocoladehuis bouwt voort op die rijke traditie en biedt onze klanten een unieke plek om te ontdekken wat er zoal mogelijk is met onze hoogtechnologische faciliteiten en met ons breed assortiment van merken, waaronder Cargill, Veliche Gourmet™ en Smet," aldus Inge Demeyere, managing director van Cargill Chocolate Europe.

De bouw is ondertussen al begonnen. Het doel is dat het pilootcentrum in de herfst van 2021 open kan. Het chocoladebelevingscentrum en sensorische lab staan voor januari 2022 geplant.

Altijd op de hoogte blijven?