Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

12 februari 2020
Foto: Horizon College/Rob Duin

"Het mooiste moment van de dag; de deur van de oven die opengaat en dan zien en ruiken dat je creatie is gelukt. Altijd weer spannend!" Bakker Hein Beerse uit Alkmaar zit al jaren in het vak en vertelt vol passie over het ambacht van het broodbakken. Ambachtelijk brood is in trek maar dreigt uit de winkels te verdwijnen door een tekort aan bakkers die het ambacht op een hoog niveau uitoefenen.

Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. Beerse: "Ik ben blij dat het Horizon College het opleiden van bakkers op een hoog niveau oppakt."

Topopleidingen

De Brood & Banket-opleidingen van het Horizon College, locatie Heerhugowaard, behoren tot de topopleidingen van Nederland (mbo-keuzegids). De eerste boulangers worden opgeleid in het schooljaar 2020/2021. De mbo-opleiding (niveau 4) duurt 1 jaar. Studenten leren in de praktijk en gaan twee dagen per week naar school (BBL). De opleiding is geschikt voor bakkers die de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (uitstroomrichting brood, niveau 3) hebben afgerond.

Kijkje in de bakkerij

Op 26 maart organiseert het Horizon College een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding Boulanger. Meer informatie is te vinden op de website. Geïnteresseerden zijn ook welkom tijdens de Open Dag van het Horizon College in Heerhugowaard op vrijdag 28 februari (van 16:00 tot 21:00 uur).

Altijd op de hoogte blijven?