Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

OPleining Boulanger_ foto Horizon College Rob Duin

Foto: Horizon College/Rob Duin

"Het mooiste moment van de dag; de deur van de oven die opengaat en dan zien en ruiken dat je creatie is gelukt. Altijd weer spannend!" Bakker Hein Beerse uit Alkmaar zit al jaren in het vak en vertelt vol passie over het ambacht van het broodbakken. Ambachtelijk brood is in trek maar dreigt uit de winkels te verdwijnen door een tekort aan bakkers die het ambacht op een hoog niveau uitoefenen.

Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. Beerse: "Ik ben blij dat het Horizon College het opleiden van bakkers op een hoog niveau oppakt."

Topopleidingen

De Brood & Banket-opleidingen van het Horizon College, locatie Heerhugowaard, behoren tot de topopleidingen van Nederland (mbo-keuzegids). De eerste boulangers worden opgeleid in het schooljaar 2020/2021. De mbo-opleiding (niveau 4) duurt 1 jaar. Studenten leren in de praktijk en gaan twee dagen per week naar school (BBL). De opleiding is geschikt voor bakkers die de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (uitstroomrichting brood, niveau 3) hebben afgerond.

Kijkje in de bakkerij

Op 26 maart organiseert het Horizon College een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding Boulanger. Meer informatie is te vinden op de website. Geïnteresseerden zijn ook welkom tijdens de Open Dag van het Horizon College in Heerhugowaard op vrijdag 28 februari (van 16:00 tot 21:00 uur).

Dossiers
Lees ook
Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Wat kunnen we van elkaar leren?

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

De Nationale Bakkerij Academie start met online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij. De kosten voor deze training worden volledig gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf voor deelnemers uit ambachtelijke of industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...