Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

OPleining Boulanger_ foto Horizon College Rob Duin

Foto: Horizon College/Rob Duin

"Het mooiste moment van de dag; de deur van de oven die opengaat en dan zien en ruiken dat je creatie is gelukt. Altijd weer spannend!" Bakker Hein Beerse uit Alkmaar zit al jaren in het vak en vertelt vol passie over het ambacht van het broodbakken. Ambachtelijk brood is in trek maar dreigt uit de winkels te verdwijnen door een tekort aan bakkers die het ambacht op een hoog niveau uitoefenen.

Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. Beerse: "Ik ben blij dat het Horizon College het opleiden van bakkers op een hoog niveau oppakt."

Topopleidingen

De Brood & Banket-opleidingen van het Horizon College, locatie Heerhugowaard, behoren tot de topopleidingen van Nederland (mbo-keuzegids). De eerste boulangers worden opgeleid in het schooljaar 2020/2021. De mbo-opleiding (niveau 4) duurt 1 jaar. Studenten leren in de praktijk en gaan twee dagen per week naar school (BBL). De opleiding is geschikt voor bakkers die de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (uitstroomrichting brood, niveau 3) hebben afgerond.

Kijkje in de bakkerij

Op 26 maart organiseert het Horizon College een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding Boulanger. Meer informatie is te vinden op de website. Geïnteresseerden zijn ook welkom tijdens de Open Dag van het Horizon College in Heerhugowaard op vrijdag 28 februari (van 16:00 tot 21:00 uur).

Dossiers
Lees ook
‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

In september starten acht roc’s in Nederland met een nieuwe mbo-opleiding: de eenjarige specialistenopleiding Boulanger niveau 4. Streven is hiermee (nog) beter opgeleide broodbakkers af te leveren, die meer kennis van processen hebben en eventueel kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding binnen het hbo.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met informatie over corona. Via journaals en persconferenties op tv, berichten in de krant en sociale media, en natuurlijk via de vele verhalen van klanten in de winkel. Hoe filter je al deze informatie? En: welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...