Horizon College start met nieuwe opleiding Boulanger

OPleining Boulanger_ foto Horizon College Rob Duin

Foto: Horizon College/Rob Duin

"Het mooiste moment van de dag; de deur van de oven die opengaat en dan zien en ruiken dat je creatie is gelukt. Altijd weer spannend!" Bakker Hein Beerse uit Alkmaar zit al jaren in het vak en vertelt vol passie over het ambacht van het broodbakken. Ambachtelijk brood is in trek maar dreigt uit de winkels te verdwijnen door een tekort aan bakkers die het ambacht op een hoog niveau uitoefenen.

Het Horizon College wil hier verandering in brengen. Naast de opleidingen Uitvoerend Bakker en Zelfstandig Werkend Bakker wordt vanaf volgend schooljaar ook de opleiding Boulanger aangeboden. Een opleiding voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. Beerse: "Ik ben blij dat het Horizon College het opleiden van bakkers op een hoog niveau oppakt."

Topopleidingen

De Brood & Banket-opleidingen van het Horizon College, locatie Heerhugowaard, behoren tot de topopleidingen van Nederland (mbo-keuzegids). De eerste boulangers worden opgeleid in het schooljaar 2020/2021. De mbo-opleiding (niveau 4) duurt 1 jaar. Studenten leren in de praktijk en gaan twee dagen per week naar school (BBL). De opleiding is geschikt voor bakkers die de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (uitstroomrichting brood, niveau 3) hebben afgerond.

Kijkje in de bakkerij

Op 26 maart organiseert het Horizon College een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe opleiding Boulanger. Meer informatie is te vinden op de website. Geïnteresseerden zijn ook welkom tijdens de Open Dag van het Horizon College in Heerhugowaard op vrijdag 28 februari (van 16:00 tot 21:00 uur).

Dossiers
Lees ook
Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

De coronacrisis zorgt voor de nodige uitdagingen voor bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Gelukkig denkt de bakker in oplossingen en probeert er toch "iets moois van te maken met zijn allen". Niet alleen heeft hij aandacht voor zijn onderneming, maar ook voor het hardwerkende ziekenhuispersoneel.

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Veel bedrijven zijn getroffen coor de coronacrisis. De horeca is gesloten en evenementen zijn voorlopig niet toegestaan. Ook de bakkerijen. Veel ondernemers zoeken een creatieve oplossing, waarbij ze vaak een online oplossing nodig hebben. Compad helpt hierbij.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...