Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Rotterdam Ahoy staat van 23 tot en met 25 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt naast de exposanten diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Op de zevende editie van Gastvrij Rotterdam staan 500 exposanten verspreidt over 5 hallen. Verspreidt over de hallen staan speciale paviljoens. Bijvoorbeeld het nieuwe Vegan Taste Lab, waar bezoekers kennis kunnen maken met plantaardige producten en leveranciers. Daarnaast ligt het duurzaamheidspaviljoen: "Dit Smaakt naar Meer!”, waar onder andere lezingen en workshops worden gegeven. In het Horeca Netwerk Meet-up Paviljoen presenteren diverse startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en diensten zich aan de horeca.

Dranken

In het nieuwe paviljoen Cocktails & Beans delen bartenders en barrista's hun kennis en ervaring met de bezoekers. Voor bier kunnen bezoekers terecht bij het Kenniscentrum voor Bier, gehost door drie grote partijen uit de bierwereld. De perfecte wijn-spijscombinaties staat centraal bij Wine & Fine Food. Hier vinden bezoekers de laatste trends op wijngebied. Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen in het Wijntheater. In het Wijntheater vindt ook voor het eerst de Oyster Opening World Cup plaats.

Wedstrijden

De meeste andere wedstrijden vinden plaats in de Wedstrijd Arena. Wedstrijden zoals het Glazen Kalf, the Gaia Green Awards, de AD Gouden Pollepel en de Young Chef Award. Ook de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or speelt zich hier af (op 23 september). De deelnemers strijden hier voor een plekje in de Europese Finale in Tallinn, Estland.

Netwerken

Gastvrij Rotterdam biedt volop de gelegenheid om te netwerken. Niet alleen op de beursvloer en in de speciale netwerklounge, maar ook na afloop van de beurs. Zowel op maandag als op dinsdag worden er speciale netwerkbijeenkomsten na de beurs georganiseerd in toonaangevende horecazaken in Rotterdam. 

Meer informatie over Gastvrij Rotterdam, de exposanten en het programma staat op de website van de beurs.

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Sigep 2020: extra focus op bakkers met AB Tech

Sigep 2020: extra focus op bakkers met AB Tech

Komende winter vindt de ijsbeurs Sigep voor de 41e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 18 t/m 22 januari 2020. De beurs is dit keer uitgebreid met AB Tech: een beurs die is gericht op boulangerie.

Succesvolle Südback in Stuttgart

Succesvolle Südback in Stuttgart

Südback, de grootste Duitse bakkerij- en zoetwarenbeurs in Stuttgart, trok dit jaar 37.500 bezoekers. De 28e editie van deze beurs was daarmee een succes.

Europain 2020

Europain 2020

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...