Holland Meel haalt BRC AA-status

29 april 2016

VRIEZENVEEN – Meel- en bloemleverancier Holland Meel in Vriezenveen heeft voor de tiende opeenvolgende keer de hoogst haalbare kwaliteitsstatus behaald. Per 1 juli 2015 worden BRC Audits afgenomen volgens de nieuwste normen van BRC Global Standard, versie 7. Holland Meel is als eerste Nederlandse meelleverancier beloond met BRC AA-status, stelt de meelfabrikant. “We laten met deze score zien dat kwaliteit het belangrijkste speerpunt in ons beleid is”, laat algemeen directeur Klaas Holland trots weten.

Vier onder één dak

Met een vermaling van 1.250 ton per dag behoort Holland Meel tot de grootste en modernste meel- en bloemproducten van Europa. De firma telt vier molens onder één dak: computergestuurd en separaat. Het betreffen molens voor het verwerken van tarwe (twee stuks), rogge en durum. De molen beschikt over een eigen laboratorium en proefbakkerij.

Werkwijze

“Elke levering graan van circa 20 ton wordt bemonsterd en geanalyseerd. Voldoet het aan de eisen, dan wordt de levering separaat opgeslagen in één van de graansilo’s. Na grondige reiniging en nauwkeurige vermaling, wordt elke partij meel en bloem getest op verwerkingseigenschappen. Is aan alle kwaliteitscriteria voldaan, dan wordt de lading vrijgegeven voor verlading”, beschrijft de molen zijn werkwijze.

 

Altijd op de hoogte blijven?