Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

 

GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket.

Niet te vol

Soms zegt één decoratie meer dan een taart vol met decor, stelt Vipam. Let op dat een decoratie niet wordt ondergewaardeerd. In de komende periode waar de herfstproducten naar voren mogen komen, is het belangrijk niet alle banket vol te decoreren met bladeren of paddenstoelen. Niet too much, maar wel het accent leggen op het thema of sfeer waarvoor het is bedoeld, is het devies.

Tips en trucs

  • Breng eigen accenten aan door middel van combinaties
  • Personaliseer decoraties
  • Niet meer decoreren dan nodig
  • Gebruik natuurlijke kleuren en decoraties

Top-5 aandachtspunten

  1. De decoratie moet iets toevoegen ter bevordering van de aantrekkelijkheid
  2. Kies voor themadecors, zoals Sint, Kerst en Pasen
  3. Let op de structuur van het product en decoraties: sommige combinaties gaan niet mooi samen
  4. Decoreer met kleuren om smaken en/of seizoenen te accentueren
  5. Kies voor eetbare decors, we zitten namelijk in een ambachtelijke sector
 
Lees ook
Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep is terug van weggeweest

Sigep is terug van weggeweest

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.