Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

 

GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket.

Niet te vol

Soms zegt één decoratie meer dan een taart vol met decor, stelt Vipam. Let op dat een decoratie niet wordt ondergewaardeerd. In de komende periode waar de herfstproducten naar voren mogen komen, is het belangrijk niet alle banket vol te decoreren met bladeren of paddenstoelen. Niet too much, maar wel het accent leggen op het thema of sfeer waarvoor het is bedoeld, is het devies.

Tips en trucs

  • Breng eigen accenten aan door middel van combinaties
  • Personaliseer decoraties
  • Niet meer decoreren dan nodig
  • Gebruik natuurlijke kleuren en decoraties

Top-5 aandachtspunten

  1. De decoratie moet iets toevoegen ter bevordering van de aantrekkelijkheid
  2. Kies voor themadecors, zoals Sint, Kerst en Pasen
  3. Let op de structuur van het product en decoraties: sommige combinaties gaan niet mooi samen
  4. Decoreer met kleuren om smaken en/of seizoenen te accentueren
  5. Kies voor eetbare decors, we zitten namelijk in een ambachtelijke sector
 
Lees ook
Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...