Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

 

GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket.

Niet te vol

Soms zegt één decoratie meer dan een taart vol met decor, stelt Vipam. Let op dat een decoratie niet wordt ondergewaardeerd. In de komende periode waar de herfstproducten naar voren mogen komen, is het belangrijk niet alle banket vol te decoreren met bladeren of paddenstoelen. Niet too much, maar wel het accent leggen op het thema of sfeer waarvoor het is bedoeld, is het devies.

Tips en trucs

  • Breng eigen accenten aan door middel van combinaties
  • Personaliseer decoraties
  • Niet meer decoreren dan nodig
  • Gebruik natuurlijke kleuren en decoraties

Top-5 aandachtspunten

  1. De decoratie moet iets toevoegen ter bevordering van de aantrekkelijkheid
  2. Kies voor themadecors, zoals Sint, Kerst en Pasen
  3. Let op de structuur van het product en decoraties: sommige combinaties gaan niet mooi samen
  4. Decoreer met kleuren om smaken en/of seizoenen te accentueren
  5. Kies voor eetbare decors, we zitten namelijk in een ambachtelijke sector
 
Lees ook
Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?