Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

 

GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket.

Niet te vol

Soms zegt één decoratie meer dan een taart vol met decor, stelt Vipam. Let op dat een decoratie niet wordt ondergewaardeerd. In de komende periode waar de herfstproducten naar voren mogen komen, is het belangrijk niet alle banket vol te decoreren met bladeren of paddenstoelen. Niet too much, maar wel het accent leggen op het thema of sfeer waarvoor het is bedoeld, is het devies.

Tips en trucs

  • Breng eigen accenten aan door middel van combinaties
  • Personaliseer decoraties
  • Niet meer decoreren dan nodig
  • Gebruik natuurlijke kleuren en decoraties

Top-5 aandachtspunten

  1. De decoratie moet iets toevoegen ter bevordering van de aantrekkelijkheid
  2. Kies voor themadecors, zoals Sint, Kerst en Pasen
  3. Let op de structuur van het product en decoraties: sommige combinaties gaan niet mooi samen
  4. Decoreer met kleuren om smaken en/of seizoenen te accentueren
  5. Kies voor eetbare decors, we zitten namelijk in een ambachtelijke sector
 
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

Kimberley Idsinga (23) deed al veel werkervaring op bij patisserie Soetenso, maar ze heeft grote ambities: de patisserie opzetten in het restaurant van haar zus en zwager.

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief