Hoe kies en gebruik ik een taartdecoratie?

 

GELDERMALSEN - De hoofdreden van een decoratie is om een taart of gebakje te laten opvallen en het aantrekkelijk te maken voor de consument, vergelijk het met make-up. Dat is de visie van decoratiespecialist Vipam International uit Geldermalsen. Bakkers in bedrijf vroeg de firma naar aandachtspunten voor een decoratie op taart of banket.

Niet te vol

Soms zegt één decoratie meer dan een taart vol met decor, stelt Vipam. Let op dat een decoratie niet wordt ondergewaardeerd. In de komende periode waar de herfstproducten naar voren mogen komen, is het belangrijk niet alle banket vol te decoreren met bladeren of paddenstoelen. Niet too much, maar wel het accent leggen op het thema of sfeer waarvoor het is bedoeld, is het devies.

Tips en trucs

  • Breng eigen accenten aan door middel van combinaties
  • Personaliseer decoraties
  • Niet meer decoreren dan nodig
  • Gebruik natuurlijke kleuren en decoraties

Top-5 aandachtspunten

  1. De decoratie moet iets toevoegen ter bevordering van de aantrekkelijkheid
  2. Kies voor themadecors, zoals Sint, Kerst en Pasen
  3. Let op de structuur van het product en decoraties: sommige combinaties gaan niet mooi samen
  4. Decoreer met kleuren om smaken en/of seizoenen te accentueren
  5. Kies voor eetbare decors, we zitten namelijk in een ambachtelijke sector
 
Lees ook
De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De nougatinetaart is de specialiteit van Patisserie de Rouw. Al drie generaties lang bakt de familie deze taart. Daarnaast introduceert de patisserie voor de feestdagen de Hamburger Macaron-taart en een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...