Historisch Bakboek BROOD

Historisch bakboek Brood

Het Historisch Bakboek BROOD is een vlot toegankelijk digitaal bakboek met heerlijke broodrecepten uit bijna 4.000 jaar geschiedenis. Auteur Manon Henzen maakt een tijdreis van Mesopotamische platbroden uit circa 1750 voor Christus tot perfecte Parijse croissants uit het begin van de twintigste eeuw. Onderweg passeren onder meer Romeins speltbrood, middeleeuws walnootbrood, ringbroodjes uit de renaissance, saffraanbroodjes en wafels uit de Gouden Eeuw en krakelingen uit de negentiende eeuw.

Dit bakboek is geschreven voor nieuwsgierige bakkers en bakgrage geschiedenisliefhebbers. Naast vijftien historische broodrecepten, geeft het bakboek informatie over bakgeschiedenis en stap-voor-stapuitleg over baktechnieken. Het Historisch Bakboek is geïllustreerd met historische afbeeldingen uit binnen- en buitenland die de geschiedenis van brood nog levendiger maken.

Download het boek op: eetverleden.nl/academie/ historisch-bakboek

Dossiers
Lees ook
Geen Europese subsidie voor verlenging campagne Brood. Goed verhaal

Geen Europese subsidie voor verlenging campagne Brood. Goed verhaal

Er komt geen Europese subsidie voor een verlenging van de campagne Brood. Goed verhaal. De Europese Commissie keurde de subsidie-aanvraag die het Nederlands Bakkerij Centrum namens zeven branchepartijen uit Nederland en België indiende om de campagne met drie jaar te verlengen niet goed.

Het Graanschap maakt brood van Nederlands graan

Het Graanschap maakt brood van Nederlands graan

Veel bakkers bakken hun brood van graan dat niet uit Nederland komt. Nederlands graan bevat minder eiwitten, waardoor het een uitdaging is om er goed brood van te maken. Het Graanschap wil dit veranderen en de graanketen korter, transparanter en duurzamer maken.

Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Vier initiatiefnemers die de hele keten van Nederlands graan tot brood in eigen hand hebben, dat is Het Graanschap. Het graan wordt natuurinclusief geteeld op Schokland (Noordoostpolder) door de boer die het in de molen naast de akkers vermaalt. In Laren staat het broodlab, waar het brood vers gebakken wordt.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...