Historisch Bakboek BROOD

8 september 2020

Het Historisch Bakboek BROOD is een vlot toegankelijk digitaal bakboek met heerlijke broodrecepten uit bijna 4.000 jaar geschiedenis. Auteur Manon Henzen maakt een tijdreis van Mesopotamische platbroden uit circa 1750 voor Christus tot perfecte Parijse croissants uit het begin van de twintigste eeuw. Onderweg passeren onder meer Romeins speltbrood, middeleeuws walnootbrood, ringbroodjes uit de renaissance, saffraanbroodjes en wafels uit de Gouden Eeuw en krakelingen uit de negentiende eeuw.

Dit bakboek is geschreven voor nieuwsgierige bakkers en bakgrage geschiedenisliefhebbers. Naast vijftien historische broodrecepten, geeft het bakboek informatie over bakgeschiedenis en stap-voor-stapuitleg over baktechnieken. Het Historisch Bakboek is geïllustreerd met historische afbeeldingen uit binnen- en buitenland die de geschiedenis van brood nog levendiger maken.

Download het boek op: eetverleden.nl/academie/ historisch-bakboek

Altijd op de hoogte blijven?