Hilvers: trofee voor makers opa’s mergpijpje

13 juli 2016

ARNHEM – Bakker Hilvers uit Arnhem heeft het team van bakkerij ‘Van eigen deeg’ uit dezelfde stad, beloond met een beker en medailles. In de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Hilvers kregen zij de opdracht een mergpijpje te bakken dat het historische recept van opa Hilvers benadert. Dit recept is verloren gegaan. Na veel proefbakken is het de bakkers ‘Van eigen deeg’ gelukt een soortgelijk mergpijpje te bakken.

Zoekgeraakt

Al jarenlang proberen de bakkers van Hilvers het historische recept van ‘De Mergpijpjes van Opa Hilvers’ te evenaren. Het bakken van het recept, dat ergens in de afgelopen decennia is zoekgeraakt, was een grote wens van de familie Hilvers. Na herhaaldelijk proefbakken is het bakkers Mitchel en Mart van ‘Van eigen deeg’ gelukt om het mergpijpje net zo lekker te bakken als opa Hilvers het vroeger deed.

Trofee

Om de bakkers en medewerkers van ‘Van eigen deeg’ extra te bedanken voor dit mooie resultaat besloot Hilvers het team te belonen. Mitchel en Mart namen namens het hele team een trofee in ontvangst. Bovendien kregen alle medewerkers een medaille voor hun bijzondere inspanningen. “De prestatie die men heeft geleverd is écht bijzonder en op deze manier willen we nog extra bijdragen aan het gevoel van erkenning en zelfontplooiing van deze bakkers. Ze waren blij verrast met deze aanmoedigingsprijs en genoten zichtbaar met volle teugen”, aldus Wilma Hilvers.

Participeren

Bakker Hilvers is de oudste bakker van Arnhem en heeft zich ten doel gesteld om duurzaam ondernemen te combineren met het bakken van de lekkerste bakkersspecialiteiten. Met ‘Van eigen deeg’, waar Hilvers in participeert, wil de bakkerij-ondernemer een bijdrage leveren aan de zelfontplooiing van een doelgroep die om wat voor reden dan ook een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

 

Altijd op de hoogte blijven?