Het Zaanse Bakkertje viert het 25-jarig jubileum

20 mei 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Vandaag, op 20 mei 2021, bestaat Het Zaanse bakkertje precies 25 jaar. Yvonne Delorme-Klopper startte samen met Bünyamin Konuksever op 20 mei 1996 met de bakkerij in Zaandijk. Het Zaanse Bakkertje staat in de Zaanstreek bekend om de streekproducten en (desem)brood.

Yvonne en Bünyamin kennen elkaar van Bakkerij Klopper-Stolk in Amsterdam, de bakkerij van de broer van Yvonne, waar ze samen hebben gewerkt en de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd. 25 jaar geleden namen de twee Bakkerij Laan in Zaandijk over. De locatie aan de Lagedijk 174 werd al snel te klein. Daarom 2003 verhuisde Het Zaanse Bakkertje in 2003 naar de Lagedijk 11a, tegenover de Zaanse Schans.

Sociaal maatschappelijke functie

De afgelopen jaren hebben Yvonne en Bünyamin tientallen evenementen en activiteiten (mede)georganiseerd voor de kinderen en de inwoners van Zaandijk. Voor de bakkers is het namelijk belangrijk dat je als lokaal bedrijf ook iets terug doet voor de samenleving. Met de bakkerij willen Yvonne en Bünyamin dat zij met hun ambacht centraal staan in het dorp en de harten van de bewoners.

De bakkerij geeft workshops waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel, organiseert met Moederdag voor de kinderen uit de buurt een activiteit waarbij ze een ontbijt voor hun moeders kunnen klaarmaken in de bakkerij. Vorig jaar is er een gratis fietsbezorging opgezet voor klanten in risicogroepen die ivm corona zelf niet naar de bakkerij konden of mochten komen om zo ook even op gepaste afstand te vragen hoe het met ze gaat. Yvonne en Bünyamin zijn zich als lokale bakkerij ervan bewust dat ze naast het verkopen van brood ook een sociaal maatschappelijke functie hebben en zijn daarom bij alle activiteiten in en rondom Zaandijk altijd van de partij!

Jubileum

Het 25-jarig bestaan vieren Yvonne en Bünyamin met prijzen, cadeautjes en gezelligheid. Vanwege de corona maatregelen gebeurt dit kleinschalig (helaas zonder receptie) gespreid over drie dagen. Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 mei staat de bakkerij in het teken van het jubileum. Er is een speciaal jubileumboek uitgegeven dat klanten samen met een traktatie, een kortingscode van 25 procent en een zakje bijenzaad meekrijgen. Verder kunnen er heel veel grote en kleine prijzen worden gewonnen door mee te doen met het rad van fortuin.

Altijd op de hoogte blijven?