Dertig jaar geleden werd het eerste Pandabroodje aangeboden aan Prins Bernhard. Sinds de introductie in 1989 heeft dit meergranenbroodje in België én Nederland €4.234.189,- opgeleverd voor het Wereld Natuur Fonds.

Om dit succes te vieren biedt leverancier Zeelandia alle bakkers in een back2school-actie aan. In augustus/september ontvangt de klant bij aankoop van een pandabroodje een handig, klein notitieblokje met een code erop. Met die code maken de klanten kans op entreekaarten voor het Ouwehands Dierenpark. De hoofdprijs is een "schoolreisje" voor de hele klas om de pandaberen Wu Wen en Xing Ya te gaan ontmoeten. Alle informatie over deze actie is te vinden op de website.

Het originele pandabroodje is een meergranenbroodje met zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad. In 2003 kwam hier een tweede variant bij, Panda donker. Deze variant bevat ook zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad en heeft door diverse getoaste en geroosterde mouten een donkere kruimkleur en een nootachtige smaak. De derde variant, Panda Volkoren, zag in 2014 het levenslicht. Dit is een meergranen/volkorenbrood met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad. Panda Volkoren mag de claims "Clean label" en "Rijk aan vezel" dragen.

Altijd op de hoogte blijven?